CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

24/09/2021
CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cncav-vaccinarea-cu-doza-a-treia/

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directa in centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei nationale de programare la vaccinare.

Procesul de vaccinare se va desfasura si prin intermediul cabinetelor medicilor de familie“, transmite Grupul de comunicare al CNCAV intr-un document, la solicitarea redactiei FORMARE MEDICALA.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale si rezidentiale, imobilizate la domiciliu sau fara adapost, se va utiliza aceeasi modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispozitie de catre directiile de sanatate publica judetene/ a municipiului Bucuresti.

“In urma sedintei de lucru din data de 22 septembrie la care au participat reprezentantii Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sanatatii (MS), Institutului National de Sanatate Publica (INSP) si ai Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), precum si ministrul interimar al sanatatii, Cseke Attila, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Vass Levente si presedintele ANMDMR, Robert Ancuceanu, s-a stabilit necesitatea administrarii dozei de rapel, incepand cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager”, transmie CNCAV, la solicitarea platformei Formare Medicala.

Totodata, potrivit documentului, Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 recomanda ferm administrarea dozei a treia:

persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de varsta), persoanele din centrele medico-sociale si alte categorii vulnerabile prevazute in strategia nationala de vaccinare;

persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social si din invatamant.

 

 

Etichete: vaccinarea cu doza a treia, vaccinare la medicul de familie, doza a treia la medicul de familie, rapel vaccin anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Tiberiu Răchieriu says:

    Dacă ai cerificat cu două doze de vaccin cu ARN mesager, este obligatorie a treia doză? Vei fi concediat dacă nu mai dorești?

  2. Mariana Balas says:

    Tematica este interesanta

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: