CNAS: Vom prelungi programul de lucru ori de cate ori va fi necesar si vom acorda toata asistenta medicilor de familie

03/01/2018

CNAS: Vom prelungi programul de lucru ori de cate ori va fi necesar si vom acorda toata asistenta medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-vom-prelungi-programul-de-lucru-ori-de-cate-ori-va-fi-necesar-si-vom-acorda-toata-asistenta-medicilor-de-familie/


Pana la sfarsitul anului 2017, peste 60% din medicii de familie aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate au semnat actele aditionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor incheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurari de sanitate, scrie intr-un comunicat al CNAS.

Conform sursei, programul de lucru al caselor a fost prelungit astfel incat sa poata fi semnate aceste acte aditionale, pentru a asigura continuitate in acordarea asistentei medicale.

“Vom prelungi programul de lucru ori de cate ori va fi necesar si vom acorda toata asistenta medicilor de familie pentru ca acestia sa poate semna acordurile de prelungire in timp util” – declara presedintele CNAS, Laurentiu Teodor Mihai.

In comunicatul mentionat, mai scrie ca CNAS face toate demersurile care tin de atributiile institutiei pentru mentinerea continuitatii asistentei medicale furnizate asiguratilor si solicita medicilor de familie maxima responsabilitate fata de pacientii pe care-i au in ingrijire.

“Din pacate, unii lideri ai organizatiilor profesionale sugereaza ca pacientii medicilor de familie – varstnici cu multiple probleme de sanatate, copii, bolnavi cronici – au fost lasati sa sufere din cauza unor revendicari ale acestora, cu toate ca au fost rezolvate o mare parte din solicitarile care tin de CNAS, iar finantarea pentru medicina de familie inregistreaza cea mai mare crestere alaturi de asistenta medicala pentru specialitati clinice” – afirma presedintele CNAS in comunicat.

“Am incredere in profesionalismul medicilor de familie si am convingerea ca majoritatea acestora nu-si vor uita legamantul profesional si datoria fata de pacienti.”, mai precizeaza Laurentiu Teodor Mihai.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Todor Mariana says:

    Suntem si noi nedici si ar trebui sa inregistram aceleasi cresteri de venit ca si medicii din unitatile spitalicesti care au primit si vor primisi de la1.01.2018 cresterisalariale

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional

Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea si reglementarea unor masuri in sistemul asigurarilor sociale de sanatate