CNAS va plati pentru tratamentul fara interferon doar in cazul bolnavilor de hepatita C care se vindeca

27/04/2015

CNAS va plati pentru tratamentul fara interferon doar in cazul bolnavilor de hepatita C care se vindeca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-va-plati-pentru-tratamentul-fara-interferon-doar-in-cazul-bolnavilor-de-hepatita-c-care-se-vindeca/

pastile-ARPIM-COLORATETratamentele fara interferon pentru pacientii cu hepatita C vor fi suportate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate doar daca pacientul se vindeca.

Un acord cel putin interesant ar urma sa se incheie intre producatorii de medicamentele si CNAS. Contractele de cost volum vor tine cont de numarul de pacienti tratati cu medicamentul supus negocierii, cele pentru hepatita C in acest caz, dar si de rezultatul obtinut in urma tratamentului. 

Astfel, producatorii de medicamente ar trebui sa suporte integral valoarea tratamentului pentru pacientilor care nu au raspuns pozitiv la medicamente, relateaza Mediafax.

Mai exact, daca pacientul inclus in tratament nu se vindeca, statul nu va deconta pretul tratamentului. In caz contrar, in termen de 60 de zile de la validarea facturilor, medicamentul va fi decontat de CNAS.

Studiile clinice realizate pana acum arata ca rata de vindecare a hepatitei C cu tratamentul interferon free este de peste 90 %, lucru precizat inclusiv de conducerea Casei.

Tot conform Mediafax, Vasile Ciurchea, presedintele CNAS a mai spus ca in luna mai va fi semnat contractul cost-volum pentru tratamentul hepatitei, dar acest lucru nu inseamna ca pacientii vor beneficia de tratament imediat dupa semnarea acordului.

Inainte de a-i fi administrat tratamentul, fiecare bolnav va fi investigat din nou si nu se va accepta un dosar medical vechi de un an.

Specialistii spun despre terapia fara interferon pentru hepatita C ca este singura aprobata ce contine trei mecanisme antivirale distincte, care actioneaza sinergic pentru a ataca virusul in trei etape separate ale ciclului sau de viata.

Acest tratament a fost aprobat pentru administrare pentru pacientii cu infectie cronica cu virusul hepatitic C, genotip 1 (GT1), inclusiv pentru cei cu ciroza compensata a ficatului, pacienti coinfectati HIV-1, pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacientii care primesc transplant hepatic.

3 Comentarii

  1. Andreimonica says:

    Sunt bolnava de hepatita c si doresc urgent tratamentul fără interferon . Sunt in așteptare pe lista de cinci ani. Ce sa fac sa ma pot vindeca ?

  2. caracostea lucian hristodor says:

    Nu am nici -un fel de venit. Cum pot beneficia de tratament pentru vindecarea hepatitei c .am card de sanatate dar nu am bani sa platesc din urma cu un an asigurarea de sanatate. Ce pot face in situatia asta . Rog un raspuns. Multumesc.

  3. tudorache gratiela says:

    Sunt non responder la tratament din anul 2010, cand pot beneficia de noul tratament free ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: