CNAS va deconta dispozitive pentru monitorizarea glicemiei si administrarea insulinei

13/09/2018
CNAS va deconta dispozitive pentru monitorizarea glicemiei si administrarea insulinei

CNAS va deconta dispozitive pentru monitorizarea glicemiei si administrarea insulinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-va-deconta-dispozitive-pentru-monitorizarea-glicemiei-si-administrarea-insulinei/


Guvernul va adopta un proiect pentru modificarea si completarea Programului national de diabet zaharat derulat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) prin care pacientii diabetici vor beneficia dispozitive medicale moderne de monitorizare a glicemiei si de administrare a insulinei decontate de CNAS.

“Avem pe ordinea de zi un proiect prin care vom face mai usoara lupta cu diabetul zaharat pentru mii de persoane, in special tineri si copii. Este un proiect asteptat mai ales de parintii copiilor care, din pacate, sunt nevoiti sa-si supuna micutii zilnic unor proceduri dureroase pentru verificarea si controlul glicemiei. Modificam si completam Programul national de diabet zaharat derulat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate astfel incat sa acordam ajutor tuturor pacientilor insulino-dependenti, dispozitive medicale moderne care sa-i ajute sa controleze mai bine diabetul. Este vorba de sisteme moderne de monitorizare a glicemiei si de administrare a insulinei de care au nevoie. Cu ajutorul aparaturii performante de ultima generatie, ce va fi decontata asa cum am mentionat de CNAS, persoanele care sunt dependente de insulina nu vor mai fi nevoite sa suporte zilnic intepaturi pentru administrarea insulinei si pentru monitorizarea glicemiei”, adeclarat premierul Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: