CNAS: Specialisti IT lucreaza pentru a remedia disfunctionalitatile aparute la PIAS

02/08/2019

CNAS: Specialisti IT lucreaza pentru a remedia disfunctionalitatile aparute la PIAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-specialisti-it-lucreaza-pentru-a-remedia-disfunctionalitatile-aparute-la-pias/

CNAS anunta ca incepand din data de 25 iulie 2019, o echipa mixta formata din specialisti IT din sistemul de sanatate si parteneri care au contribuit la punerea in functiune a sistemului informatic lucreaza pentru a remedia disfunctionalitatile aparute la Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS).

“In prezent, mare parte a acestor probleme a fost remediata, urmand ca in zilele urmatoare sa fie identificate toate cauzele care au dus la blocarea sistemului, astfel incat sa poata fi evitate in viitor problemele de functionare ale PIAS. Incepand din data de 1 august 2019, echipa mixta monitorizeaza functionarea sistemului si intervine pentru rezolvarea punctuala a problemelor depistate”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit sursei citate, pana cand specialistii nu vor rezolva integral problemele sistemului informatic, pentru a evita situatiile in care furnizorii de servicii medicale se afla in imposibilitate de a transmite serviciile medicale efectuate pentru a fi validate si platite, nu va fi declarata incetarea starii de indisponibilitate si vor ramane in vigoare derogarile la termenele de raportare a serviciilor medicale.

“Precizam ca pentru luna iunie 2019 toti furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate au primit contravaloarea serviciilor efectuate, urmand ca in perioada urmatoare sa se efectueze regularizari. Perioada de raportare a serviciilor medicale efectuate in luna iulie este 1-10 august, iar plata acestora va fi efectuata incepand cu data de 25 august, conform clauzelor contractuale”, mai transmit reprezentantii CNAS, care mai adauga faptul ca in data de 1 august 2019 ( pana la orele 18:20), in prima zi de raportare a serviciilor medicale efectuate pe luna iulie, la nivel national au fost incarcate online in sistem 10.111 raportari, fata de 2.483 raportari incarcate pe toata perioada lunii iulie 2019.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

De asemenea, CNAS mai informeaza ca procedurile de achizitie a mentenantei necesare pentru toate componentele PIAS sunt in curs de elaborare, urmand sa fie postate in Sistemul de Achizitii Publice SEAP in scurt timp.

“In data de 31 iulie, actuala conducere a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a avut o intalnire cu reprezentanti ai Societatii Nationale de Medicina Familiei, cu care a discutat o serie de masuri care ar putea contribui la reducerea birocratiei in cabinetele de medicina primara si la cresterea timpului acordat consultatiei pacientului in cadrul vizitei la medicul de familie. De asemenea, Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, va avea intalniri si cu alte organizatii profesionale din domeniul sanatatii, pentru identificarea unor solutii care pot contribui la cresterea calitatii actului medical”, potrivit comunicatului citat.

Etichete: sistemul informatic de sanatate, PIAS, CNAS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: