CNAS: Semnarea actelor aditionale la Contractul – cadru pentru anii 2014 – 2015 continua

05/04/2016

CNAS: Semnarea actelor aditionale la Contractul – cadru pentru anii 2014 – 2015 continua

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-semnarea-actelor-aditionale-la-contractul-cadru-pentru-anii-2014-2015-continua/

solicitari-acte-medic-de-familieTermenul de aplicare a Contractului-cadru pentru anii 2014 – 2015 a fost prelungit pana la data de 30 iunie prin incheierea unor acte aditionale, care nu schimba insa conditiile contractuale, a precizat CNAS.

Conform unui comunicat de presa, in unele judete din tara actele aditionale la contractele cu medicii de familie au fost incheiate in proportie de 100%.

 In informare, CNAS mai mentioneaza ca asiguratii au beneficiat de servicii medicale incepand cu data de 1 aprilie in baza actelor aditionale incheiate.

“Astfel, conform datelor din Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), in data de 1 aprilie 2016 medicii de familie au prescris jumatate din numarul de retete prescrise la inceputul lunii martie, respectiv in data de 1 martie 2016. O posibila explicatie pentru aceasta situatie ar fi anunturile medicilor de familie catre asigurati, conform carora o parte dintre medici nu vor oferi servicii decat in regim de urgenta. Asiguratii au dreptul la servicii medicale in sistemul public de sanatate, iar in conditiile in care nu le primesc au dreptul sa opteze pentru furnizorul care le ofera aceste servicii”, scrie in comunicatul CNAS.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: