CNAS propune ca problema taxei clawback sa fie solutionata in termen de o luna

26/04/2017

CNAS propune ca problema taxei clawback sa fie solutionata in termen de o luna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-propune-ca-problema-taxei-clawback-sa-fie-solutionata-in-termen-de-o-luna/

Presedintele CNAS, conf. univ. dr. Marian Burcea, a propus, in cadrul conferintei International Health Forum 2017, ca proiectul de reevaluare a taxei clawback sa fie elaborat si prezentat premierului Sorin Grindeanu in termen de o luna, scrie intr-un comunicat al CNAS.

Propunerea survine ca urmare a nemultumirilor exprimate de producatorii de medicamente fata de modul cum se calculeaza in prezent aceasta taxa.

Ministerul Sanatatii si CNAS au demarat deja dialogul cu reprezentantii industriei farmaceutice pentru conturarea unui nou mecanism al taxei clawback, iar proiectul legislativ urmeaza sa fie elaborat in parteneriat cu Ministerul Finantelor si cu comisiile parlamentare de sanatate, se arata intr-un comunical al Casei.

In conditiile in care consumul de medicamente compensate a crescut spectaculos in ultimii ani, CNAS considera taxa clawback un instrument necesar pentru monitorizarea raportului cost-volum in cadrul acestui consum

“Orice mecanism este perfectibil, iar taxa clawback nu face exceptie. Trebuie sa identificam un mecanism al taxei care sa raspunda pe termen mediu si lung principiilor de transparenta, predictibilitate si sustenabilitate, iar totodata sa permita accesul asiguratilor la medicamente ieftine” – considera Marian Burcea, presedintele CNAS, potrivit comunicatului de presa mentionat.
 
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19