Stiri medicale

CNAS: Programul informatic de verificare a asigurarilor de sanatate, functional

Data ultimei actualizari: 07/10/2014

clickCasa Nationala de Asigurari de Sanatate a transmis un comunicat de presa prin care face referire la functionalitatea platformei informatice a asigurarilor de sanatate.

Astfel, reprezentantii institutiei precizeaza ca programul este functional, doar ca in unele cazuri este posibil sa existe intarzieri in confirmarea transmiterii datelor catre sistem.

“Platforma informatica este functionala, inclusiv SIPE. Pentru ca in aceasta perioada furnizorii de servicii medicale si farmaceutice realizeaza raportarile lunare, este posibil ca, in unele cazuri, sa existe intarzieri in confirmarea transmiterii datelor catre sistem”, se arata in comunicatul de presa.

Tot potrivit CNAS, in astfel de situatii medicii pot prescrie retete in sistem offline, cu obligativitatea de a opera datele in sistem in 24 de ore de la eliberare, conform legislatiei in vigoare.

“Pentru rezolvarea problemelor referitoare la SIUI, SIPE si CEAS care necesita asistenta tehnica, furnizorii de servicii medicale pot contacta serviciul HelpDesk prin e-mail sau telefonic”, mai precizeaza CNAS.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.