CNAS: Programul informatic de verificare a asigurarilor de sanatate, functional

07/10/2014

CNAS: Programul informatic de verificare a asigurarilor de sanatate, functional

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-programul-informatic-de-verificare-asigurarilor-de-sanatate-functional/

clickCasa Nationala de Asigurari de Sanatate a transmis un comunicat de presa prin care face referire la functionalitatea platformei informatice a asigurarilor de sanatate.

Astfel, reprezentantii institutiei precizeaza ca programul este functional, doar ca in unele cazuri este posibil sa existe intarzieri in confirmarea transmiterii datelor catre sistem.

“Platforma informatica este functionala, inclusiv SIPE. Pentru ca in aceasta perioada furnizorii de servicii medicale si farmaceutice realizeaza raportarile lunare, este posibil ca, in unele cazuri, sa existe intarzieri in confirmarea transmiterii datelor catre sistem”, se arata in comunicatul de presa.

Tot potrivit CNAS, in astfel de situatii medicii pot prescrie retete in sistem offline, cu obligativitatea de a opera datele in sistem in 24 de ore de la eliberare, conform legislatiei in vigoare.

“Pentru rezolvarea problemelor referitoare la SIUI, SIPE si CEAS care necesita asistenta tehnica, furnizorii de servicii medicale pot contacta serviciul HelpDesk prin e-mail sau telefonic”, mai precizeaza CNAS.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: