CNAS: Posta Romana a preluat peste 10 milioane de carduri de sanatate, dintre care peste 5,5 milioane de carduri au fost predate asiguratilor

17/10/2014

CNAS: Posta Romana a preluat peste 10 milioane de carduri de sanatate, dintre care peste 5,5 milioane de carduri au fost predate asiguratilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-posta-romana-a-preluat-peste-10-milioane-de-carduri-de-sanatate-dintre-care-peste-55-milioane-de-carduri-au-fost-predate-asiguratilor/

Cardul electronic de asigurari de sanatateCasa Nationala de Asigurari de Sanatate a emis vineri,17 octombrie, un comunicat de presa in care mentioneaza faptul ca pana acum au fost predate asiguratilor, 5, 5 milioane de carduri de sanatate.

“Din datele furnizate de CN Posta Romana privind stadiul de distribuire a cardului national de sanatate, va informam ca din data de 19 septembrie si pana in prezent Posta Romana a preluat peste 10 milioane de carduri de sanatate, dintre care peste 5,5 milioane de carduri au fost predate asiguratilor”, se arata in comunicatul CNAS.

Si, totodata se mai precizeaza ca aproximativ 4,5 milioane de carduri preluate de Posta Romana se afla in curs de livrare.

“Rata de distribuire a cardului national de sanatate este in acest moment de peste 85%. Procesul de predare-primire a cardurilor de sanatate in vederea distribuirii continua conform organizarii interne a CN Posta Romana, in conformitate cu acordul cadru si contractele subsecvente incheiate cu CNAS si casele de asigurari de sanatate. CN Posta Romana va efectua servicii de preluare, sortare, transport si distribuire a trimiterilor postale continand cardurile nationale de asigurari sociale de sanatate pentru aproximativ 12,5 milioane de carduri tiparite pentru persoanele asigurate cu varsta de peste 18 ani”, se mai specifica in comunicatul de presa.

Conform graficului de predare-primire,sunt preluate in reteaua postala cate 6-700.000 de carduri pe zi, iar in termen de 20 de zile lucratoare de la receptionarea cardurilor de sanatate, Posta Romana se obliga sa distribuie cardul de sanatate catre asigurati.

De asemenea, de mentionat este faptul ca fiecare card de sanatate  va fi inmanat titularului in baza unui act de identitate si a semnaturii de primire.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa