CNAS: PIAS functioneaza la parametri normali

10/10/2018

CNAS: PIAS functioneaza la parametri normali

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-pias-functioneaza-la-parametri-normali/


Ca urmare a afirmatiilor aparute in spatiul public referitoare la Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), CNAS precizeaza ca aceasta functioneaza in parametri normali.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de CNAS, in cursul zilei de luni s-au inregistrat fluctuatii ale PIAS, care au fost analizate si solutionate in cursul zilei de marti, 9 octombrie. ‘Pe durata efectuarii lucrarilor tehnice, au existat intervale in care platforma informatica a avut timpi lungi de raspuns la solicitarile utilizatorilor, fapt perceput de acestia drept nefunctionalitate.

Continut educational:

CNAS mai transmite ca serviciile medicale efectuate in perioada respectiva pot fi raportate si validate in interval de trei zile lucratoare dupa data efectuarii serviciilor respective, nefiind necesara stabilirea de masuri derogatorii.

Medici de mai multe specialitati s-au plans in mediul online ca PIAS este nefunctionala de cateva zile, inclusiv in cursul zilei de miercuri.

“Componente ale Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate returneaza extrem de multe erori pentru a treia zi consecutiv. Sistemul a functionat cu dificultate si saptamana trecuta insa in aceste zile sunt perioade intregi in care este aparent blocant, retetele functioneaza doar in mod offline iar serviciile nu se valideaza. Cine raspunde pentru functionarea dezastruoasa a platformei si pentru nemultumirea pacientilor si personalului medical?“, se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook al Patronatul Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov.

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. axel says:

    nu raspunde nimeni pentru ca totul functioneaza in paramatri . dialog al surzilor.nu merita nici macar minimul efort sa injuri sau sa te superi pe situatie. ca la noi . la nimeni.

  2. dr.Nemes Tibor says:

    ACEST MESAJ ESTE INCALIFICABIL,NU STIU DE CE NU EXPLODEAZA INTREGUL SISTEM CARE ZI DE YI NU POATE LUCRA DIN CAUZA ACESTUI SISTEM FARA NICI O RAZA DE LUMINA,DE 4 ZILE ACTIVITATEA E BLOCATA,AR TREBUI APLAUDATA VICTORIA SOCIALISMULUI ASUPRA MEDICINII DE FAMILIE RECONSTRIUTA DE NOVO

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: