CNAS: Nu se modifica numarul de consultatii pentru bolnavii cu afectiuni cronice

04/08/2014

CNAS: Nu se modifica numarul de consultatii pentru bolnavii cu afectiuni cronice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-nu-se-modifica-numarul-de-consultatii-pentru-bolnavii-cu-afectiuni-cronice/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) precizeaza printr-un comunicat de presa ca noile norme ale Contractului-Cadru 2014-2015 nu impun modificari in numarul de consultatii acordate bolnavilor cu afectiuni cronice. Reprezentantii Sindicatului Medicilor din Bucuresti si Ilfov au protestat duminica pe motiv ca nu li s-au decontat consultatiile efectuate in ambulatoriul de specialitate prin noile norme ale MS/CNAS — OMS 619/CNAS 360.

CNAS: Noile norme nu aduc modificari in numarul consultatiilor bolnavilor cronici

CNAS precizeaza ca atat vechile norme cat si cele noi prevad o consultatie pe luna sau pe trimestru in cazul pacientilor cu afectiuni cronice, avand in vedere decizia medicului specialist.

De asemenea, asiguratii cu diagnostic deja confirmat pot primi inca doua consultatii in ambulatoriu in cadrul aceleiasi luni in care au fost internati.

“In cazul in care afectiunea se acutizeaza, pacientul se poate prezenta la medicul din ambulatoriul de specialitate, la recomandarea medicului de familie, chiar daca a beneficiat de o consultatie in acea luna ca pacient cronic cu schema terapeutica bine stabilita”, se precizeaza in comunicatul de presa emis de CNAS.

Reteta fractionate poate fi emisa pe 60 sau 90 de zile

CNAS atrage atentia ca singura modificare adusa de noile norme este reteta fractionata, care poate fi emisa pe 60 sau 90 de zile.

“O modificare foarte importanta adusa de noile norme este faptul ca acum si medicii de specialitate pot sa prescrie reteta pentru tratamentul necesar pentru o perioada mai mare de 30 de zile, pentru afectiunile cronice”, se precizeaza in comunicat.

Consultatia lunara sau trimestriala se acorda bolnavilor care au deja diagnosticata o afectiune cronica.

“Inainte de stabilirea unui diagnostic de boala cronica, pacientul respectiv merge la medicul de familie sau in ambulatoriul de specialitate pentru o boala acuta sau subacuta, beneficiind de un numar mai mare de consultatii pe luna, pentru a se stabili diagnosticul unei boli pentru o afectiune cronica”, precizeaza CNAS.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: