CNAS: Noul Contract-cadru va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021

18/02/2021
CNAS: Noul Contract-cadru va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021

CNAS: Noul Contract-cadru va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-noul-contract-cadru-va-intra-in-vigoare-incepand-cu-data-de-1-iulie-2021/

In urma consultarilor dintre CNAS si Ministerul Sanatatii, cele doua institutii vor propune Guvernului prelungirea pana la data de 30 iunie 2021 a termenului de aplicare a prevederilor HG nr. 140/2018 (pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018 – 2019).

Potrivit unui comunicat emis de CNAS, proiectul noului Contract–cadru va fi publicat in transparenta decizionala in jurul datei de 1 martie 2021.

“Proiectul de Contract–cadru va propune revizuirea pachetelor de servicii medicale, intarirea preventiei in sanatate prin orientarea cu prioritate a fondurilor catre serviciile de profil, precum si diversificarea unor tipuri de servicii medicale necesare pentru prevenirea, monitorizarea si tratamentul unor afectiuni. Alte propuneri au ca scop scaderea birocratiei”, a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS, potrivit comunicatului transmis joi.

De asemenea, conform sursei citate, institutia va publica in scurt timp calendarul consultarilor cu partenerii de dialog social, astfel incat forma finala a proiectului de Contract-cadru sa fie definitivata in timp util, iar proiectul de act normativ sa fie supus aprobarii Guvernului pana la data de 1 iunie 2021.

Etichete: contract-cadru, co-ca 2018-2019, proiect de contract-cadru, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: