CNAS: Concediul medical pentru parintele copilului tratat in alt stat UE se obtine dupa intoarcerea in tara

28/07/2017

CNAS: Concediul medical pentru parintele copilului tratat in alt stat UE se obtine dupa intoarcerea in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-concediul-medical-pentru-parintele-copilului-tratat-in-alt-stat-ue-se-obtine-dupa-intoarcerea-in-tara/

Parintele sau tutorele care insoteste copilul bolnav aflat la tratament pe teritoriul unui stat membru in UE/SEE ori in Elvetia poate obtine concediu medical si indemnizatia aferenta la revenirea in tara, transmite CNAS intr-un comunicat de presa.

“Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, asiguratii, in calitate de insotitori ai pacientilor care primesc servicii¬† medicale pe teritoriul unui stat membru in UE/SEE ori in Elvetia, au dreptul la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani”, scrie in comunicat.

Certificatul de concediu medical se elibereaza de medicul curant, pe baza actelor doveditoare traduse si autentificate, in conditiile si pana la duratele maxime prevazute de lege, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data revenirii in tara, se mai arata conform sursei mentionate.

Reglementarile mentionate, dezvoltate in Ordinul MS/CNAS nr. 60/32/2006, de aprobare a Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005, au tinut cont tocmai de faptul ca un parinte sau tutore care-si insoteste copilul bolnav la tratament in strainatate nu se poate prezenta la medicul curant, pentru obtinerea concediului medical, cat timp se afla in alta tara.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: