CNAS: Bugetul alocat anual Programul National de Diabet Zaharat s-a marit de aproape cinci ori in doar un deceniu

14/11/2018
CNAS: Bugetul alocat anual Programul National de Diabet Zaharat s-a marit de aproape cinci ori in doar un deceniu

CNAS: Bugetul alocat anual Programul National de Diabet Zaharat s-a marit de aproape cinci ori in doar un deceniu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-bugetul-alocat-anual-programul-national-de-diabet-zaharat-s-a-marit-de-aproape-cinci-ori-in-doar-un-deceniu/

Potrivit reprezentantilor Casei Nationale a Asigurari de Sanatate (CNAS), preventia diabetului se poate face printr-un stil de viata sanatos iar depistarea bolii, printr-o simpla testare a glicemiei pentru intreaga familie.

In mesajul transmis de Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Diabetului, CNAS precizeaza ca si Romania se aliniaza eforturilor mondiale de prevenire si tratare a diabetului si de aceea, cel mai mare program national curativ derulat de CNAS, ca numar de pacienti – circa 823.000 in acest an – si al doilea ca nivel de finantare, dupa cel oncologic, este cel de diabet.
 
“Bugetul alocat anual Programul National de Diabet Zaharat s-a marit de aproape cinci ori in doar un deceniu, ajungand acum la peste 1 miliard de lei, iar numarul pacientilor beneficiari s-a dublat in acelasi interval de timp”, scrie in comunicatul remis de CNAS, miercuri, 14 noiembrie. 
 
Potrivit sursei citate, in cadrul programului, pacientilor li se asigura gratuit medicamentele (antidiabetice orale si/sau insulina, dupa caz), pompele de insulina si testele de automonitorizare necesare pentru tratarea si monitorizarea bolii.
 
“Acest program este perfectionat si dezvoltat permanent, ultima dezvoltare fiind introducerea de la 1 octombrie a decontarii unor tehnologii moderne, pe baza de senzori electronici, de automonitorizare continua a glicemiei si de injectare dozata a insulinei”, mai transmite CNAS.
 

Continut educational:

 
Anual, la data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF) si cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se marchaza Ziua Mondiala a Diabetului.
 
Medicii de familie si nu numai, au la dispozitie 7 cursuri online, gratuite, realizate cu sprijinul celor mai de seama specialisti in domeniu. Toate cursurile sunt creditate cu puncte EMC.
 
Pentru a vedea cursurile despre diabet, click AICI.
 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: