CNAS: Bugetul alocat anual Programul National de Diabet Zaharat s-a marit de aproape cinci ori in doar un deceniu

14/11/2018

CNAS: Bugetul alocat anual Programul National de Diabet Zaharat s-a marit de aproape cinci ori in doar un deceniu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-bugetul-alocat-anual-programul-national-de-diabet-zaharat-s-a-marit-de-aproape-cinci-ori-in-doar-un-deceniu/

Potrivit reprezentantilor Casei Nationale a Asigurari de Sanatate (CNAS), preventia diabetului se poate face printr-un stil de viata sanatos iar depistarea bolii, printr-o simpla testare a glicemiei pentru intreaga familie.

In mesajul transmis de Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Diabetului, CNAS precizeaza ca si Romania se aliniaza eforturilor mondiale de prevenire si tratare a diabetului si de aceea, cel mai mare program national curativ derulat de CNAS, ca numar de pacienti – circa 823.000 in acest an – si al doilea ca nivel de finantare, dupa cel oncologic, este cel de diabet.
 
“Bugetul alocat anual Programul National de Diabet Zaharat s-a marit de aproape cinci ori in doar un deceniu, ajungand acum la peste 1 miliard de lei, iar numarul pacientilor beneficiari s-a dublat in acelasi interval de timp”, scrie in comunicatul remis de CNAS, miercuri, 14 noiembrie. 
 
Potrivit sursei citate, in cadrul programului, pacientilor li se asigura gratuit medicamentele (antidiabetice orale si/sau insulina, dupa caz), pompele de insulina si testele de automonitorizare necesare pentru tratarea si monitorizarea bolii.
 
“Acest program este perfectionat si dezvoltat permanent, ultima dezvoltare fiind introducerea de la 1 octombrie a decontarii unor tehnologii moderne, pe baza de senzori electronici, de automonitorizare continua a glicemiei si de injectare dozata a insulinei”, mai transmite CNAS.
 

Continut educational:

 
Anual, la data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF) si cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se marchaza Ziua Mondiala a Diabetului.
 
Medicii de familie si nu numai, au la dispozitie 7 cursuri online, gratuite, realizate cu sprijinul celor mai de seama specialisti in domeniu. Toate cursurile sunt creditate cu puncte EMC.
 
Pentru a vedea cursurile despre diabet, click AICI.
 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Distribuitorii europeni de medicamente reactioneaza la decizia MS de a interzice exportul paralel

EMA si FDA verifica siguranta medicamentelor cu ranitidina

In Romania se marcheaza Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului

Ministerul Sanatatii suspenda distributia medicamentelor citostatice in strainatate

Focar de febra Q la Cluj | Cum se ia boala si ce simptome are