CNAS: Biletele de trimitere noi au fost tiparite si distribuite

22/06/2018

CNAS: Biletele de trimitere noi au fost tiparite si distribuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-biletele-de-trimitere-noi-au-fost-tiparite-si-distribuite/

Noile bilete de trimitere pentru servicii medicale clinice/internare au fost deja tiparite de CN „Imprimeria Nationala” si au fost distribuite catre casele de asigurari de sanatate din teritoriu, medicii din ambulatoriu fiind astfel aprovizionati la timp cu formularele tipizate care urmeaza sa fie utilizate exclusiv de la 1 iulie a.c., precizeaza CNAS intr-un comunicat.

Pana la data de 21 iunie a.c. au fost tiparite 2.605.000 bilete de trimitere model nou, din care au fost deja distribuite pe intreg teritoriul Romaniei 1.130.000 exemplare, iar pana la sfarsitul lunii in curs urmeaza sa fie distribuita in teritoriu intreaga cantitate tiparita, in conditiile in care necesarul lunar estimat de asemenea tipizate este de 1.650.000.

“Deoarece unele afirmatii difuzate public despre aceste documente atesta o evidenta necunoastere a situatiei de drept si de fapt, CNAS precizeaza ca modelul unic al biletelor de trimitere exista inca din anul 2011, fiind vorba de acelasi formular atat pentru trimiterea pacientului asigurat la un consult de specialitate clinica in ambulatoriu, cat si pentru internarea in spital”, scrie in comunicatul mentionat.

Ordinul Ministerului Sanatatii/CNAS nr. 456/842/2018, publicat in Monitorul Oficial nr. 334 din 17 aprilie 2018, modifica formularul unic preexistent, astfel incat rubricile acestuia sa coincida cu prevederile reglementarilor intrate recent in vigoare, mai precis cu Contractul-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018 – 2019 (HG 140/2018), precum si cu normele metodologice de aplicare a acestui act normativ (Ordinul MS/CNAS nr. 397/836/2018).

Tot in acelasi ordin se prevede ca atat formularele vechi, cat si cele noi pot fi utilizate in paralel pana la data de 30 iunie a.c., dupa care se va folosi numai noul formular. Aceasta prevedere are ca scop epuizarea stocului existent de formulare vechi.

Continut educational:

“In acest context, CNAS solicita responsabilitate emitentilor de afirmatii referitoare la sistemul de sanatate si evitarea transmiterii de mesaje eronate, pentru a nu induce o stare de panica nejustificata celor aflati in suferinta”, mai scrie in comunicatul transmis de CNAS.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: