CNAS: Acces rapid la investigatii de monitorizare | Bilet de trimitere distinct

16/03/2021

CNAS: Acces rapid la investigatii de monitorizare | Bilet de trimitere distinct

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-acces-rapid-la-investigatii-de-monitorizare-bilet-de-trimitere-distinct/

Incepand cu data de 1 octombrie 2020, pentru a facilita accesul la investigatii medicale paraclinice acordate in ambulatoriul de specialitate, necesare monitorizarii pacientilor cu COVID-19 dupa externare precum si a pacientilor diagnosticati cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice si boli cerebrovasculare, furnizorii de investigatii paraclinice pot acorda investigatiile, chiar daca depasesc valoarea de contract, precizeaza CNAS.

“Conform Ordinului presedintelui MS/CNAS nr. 868/542/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, medicul care face recomandarea pentru investigatiile necesare monitorizarii afectiunilor enumerate mai sus, va intocmi bilet de trimitere distinct”, scrie intr-o informare a CNAS, emisa marti.

Medicul va mentiona in biletul de trimitere, mentionand dupa caz:

“Monitor 1” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu COVID-19 dupa externarea din spital
“Monitor 2” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli oncologice
“Monitor 3” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor cu diabet zaharat
“Monitor 4” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli cardiovasculare
“Monitor 5” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli rare
“Monitor 6” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli neurologice
“Monitor 7” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli cerebrovasculare

Potrivit sursei citate, medicul va aplica semnatura si parafa asupra acestei mentiuni.

CNAS mai transmite ca pacientul va informa furnizorul despre tipul de monitorizare specificat pe biletul de trimitere, astfel incat sa fie programat in timp cat mai scurt pentru efectuarea investigatiilor recomandate.

“Chiar daca, in momentul solicitarii investigatiilor, furnizorul aflat in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate a epuizat fondurile contractate, acesta va efectua investigatiile paraclinice, iar acestea vor fi decontate ulterior, ca urmare a incheierii unui act aditional de suplimentarea valorii de contract.”, se mai precizeaza in informarea transmisa de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Etichete: bilet de trimitere, investigatii paraclinice, cnas

Autor: Adriana Pavel

9 Comentarii

 1. Cornelia Stefan says:

  As dori sa ma lamuresc daca pe biletul de trimtere pe monitor,nu conteaza care ,1,2,3… se va scrie un singur diagnostic sau pot fi scrise 2 ? Laboratorul spune ca nu trebuie decit 1 dg.

 2. Zara Cristi says:

  Bună ziua, pt monitor 2,doar medicul oncolog poate da o astfel de trimitere sau și doctorul specialist, care urmărește un efect al cancerului, de exemplu necroza de cap femural.

 3. TATU STELA says:

  Buna ziua,
  Am bilet de trimitere de la medicul de familie cu MONITOR 4
  CLINICA SANTE MI-A REFUZAT BILETUL PE MOTIV CA NU A SCRIS DIAGNOSTICUL! CE FAC ACUM?

 4. Loredana L says:

  Si eu am nelamurirea aceasta…

 5. Dr Elena Pacuraru says:

  Ca medic primar de medicina interna, pot elibera bt cu specificația monitor 1 și 7? Multumesc

 6. Adriana Parfenie says:

  Doresc să știu , daca medicul de familie ,poate elibera acest tip de bilet de analize (monitorizare) sau doar medicul specialist ? Va mulțumesc .

 7. Székely Noemi says:

  Bună seara! Dacă am avut pacienți monitorizați( pt.analize medicale) în timp ce mai aveam fonduri de la CJAS!, contravaloarea biletelor le scădem din suma alocată sau o socotim în această sumă . Mulțumesc anticipat!

 8. Laura Mihaela says:

  Va contrazic il am pe tata care are cancer si am avut bilete cu monitor 2 eliberat de medicul oncolog si am rezolvat ft repede. Mai mult pt ca pot si am timp fac programari CT RMN sau… pt colegii de tratament ai tatei si le am gasit ft repede programari.

 9. MICLAUS ADRIAN says:

  AM ELIBERAT PANA ACUM 2 BILETE DE TRIMITERE CU MENTIUNEA ‘MONITOR 2″ SI AU FOST REFUZATE PE MOTIV DE LIPSA DE FONDURI.ACEST ORDIN E O PACALEALA CARE INCURCA ATAT MEDICII DE FAMILIE, CAT SI PACIENTII.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: