CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon

06/10/2015

CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-a-semnat-contractul-cost-volum-rezultat-pentru-tratamentul-fara-interferon/

CNASIn data de 1 octombrie 2015, CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C, in baza caruia vor beneficia de tratament pacientii cu stadiul de fibroza F4.

Comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sanatatii vor elabora criteriile de includere in tratamentul fara interferon.

Medicamentele vor putea fi prescrise pentru pacientii care indeplinesc criteriile de includere in tratament, in baza aprobarii emise de catre Comisia de experti pentru afectiuni hepatice de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Dosarul pacientului va contine in mod obligatoriu o serie de documente care se regasesc pe site-ul www.cnas.ro, la sectiunea informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon.

Tot la aceasta sectiune, pe site-ul CNAS a fost publicat un document adresat pacientilor cu informatii utile privind modul de administrare a tratamentului fara interferon, precum si alte informatii privind investigatiile necesare includerii in tratament.

In termen de maxim 10 zile lucratoare, semnatarul contractului va comunica CNAS lista laboratoarelor care vor efectua gratuit investigatiile necesare a fi depuse la dosarul de aprobare a tratamentului fara interferon. CNAS va posta pe site lista acestor laboratoare.

Prescrierea tratamentului si monitorizarea pacientului se va face de catre medici de specialitate din urmatoarele 9 centre: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Oradea.

Dosarul intocmit in vederea aprobarii va fi depus la casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate (prescriptor/curant).

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. gali moldovan doinita elisabeta says:

    nu am asigurare medicala si am hepatita c si hepatita a am facut 4 luni tratament cu interferon dar nu au fost modificari.miau oprit tratamentul si as vrea sa incerc noul tratament.va rog sa imi spuneti cum procedez.va multumesc

  2. jipescu says:

    buna ziua,doresc lista laboratoarelor si urmatorii pasi ce trebuie sa-i facem pana cand vom avea un dosar complet,va multumesc!
    cu stima, mariana jipescu

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase

Orban: Numarul persoanelor care se vindeca e mai mare decat al celor care se infecteaza

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000