CNAS: A fost reluata functionarea PIAS

17/03/2020

CNAS: A fost reluata functionarea PIAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-a-fost-reluata-functionarea-pias-2/

Pe perioada de nefunctionalitate a PIAS, pentru transmiterea si validarea serviciilor acordate sunt aplicabile prevederile art. 207 – 210 din HG nr. 140/2018 si ale art. 39 – 42 din HG nr. 155/2017.

Astfel, pentru intreaga perioada in care functionarea PIAS este intrerupta, presedintele CNAS va emite un ordin care va cuprinde procedura de transmitere in platforma informatica a serviciilor acordate offline si procedura de validare a acestora, transmit reprezentantii Casei National de Asigurari de Sanatate.

“Incepand cu data de 16 martie 2020, ora 8,00 a fost reluata functionarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS). Astfel, conform reglementarilor legale, furnizorii de servicii medicale vor raporta online, in termen de 3 zile lucratoare de la prestarea serviciului”, anunta CNAS intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, serviciile medicale vor fi semnate cu cardul, renuntandu-se astfel la dispozitiile speciale utilizate pe perioada in care PIAS a fost indisponibila online.

Etichete: PIAS, sistem informatic de sanatate, cardul de sanatate, CNAS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: