CNAS a finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fara interferon

13/08/2018

CNAS a finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fara interferon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-a-finalizat-negocierea-noilor-contracte-cost-volum-rezultat-pentru-tratamentele-fara-interferon/


Negocierile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu detinatorii de autorizatii de punere pe piata a tratamentelor fara interferon in vederea incheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutica hepatita cronica virala C s-au finalizat cu succes, a anuntat CNAS printr-un comunicat de presa.

Astfel, in zilele urmatoare, cei trei detinatori de autorizatii de punere pe piata cu care s-au purtat negocierile vor depune documentatia necesara pentru incheierea propriu-zisa a contractelor.

Potrivit sursei mentionate, CNAS sustine ca in etapa viitoare vor fi disponibile trei scheme de tratament care vor putea oferi o solutie personalizata pentru fiecare pacient. Schema de tratament adecvata si durata – intre 8 si 24 saptamani – vor fi decise de medicul curant in functie de starea clinica si particularitatile fiecarei persoane in parte.

“Noile contracte cost-volum-rezultat vor insemna o schimbare calitativa majora in tratamentul fara interferon al hepatitei virale C. As mentiona ca, desi negocierile pentru aceste contracte au fost mai complicate, derulandu-se pentru prima oara cu mai multi detinatori de autorizatii de punere pe piata, am reusit sa le finalizam cu conditii mai avantajoase pentru CNAS si intr-un timp mult mai scurt decat in precedentele etape de tratament”, a declarat presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, citat in comunicatul de presa.

Noua etapa de tratament fara interferon pentru hepatita cronica virala C va tinti un numar de 13.000 pacienti eligibili, dintre care 12.100 cu fibroza F1, F2, F3 si F4 (ciroza compensata), 750 pacienti cu fibroza F4 si ciroza decompensata, 100 cu insuficienta renala cronica aflati in dializa, indiferent de gradul de fibroza, 50 cu transplant hepatic si de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroza.

CNAS mai precizeaza ca, odata cu cresterea numarului de pacienti eligibili fata de precedentele etape de tratament fara interferon, vor fi desemnate si doua noi centre, Pitesti si Bacau, in care se vor putea initia si monitoriza aceste tratamente de medici cu experienta in domeniu. Astfel, numarul total al acestor centre va ajunge la 13.

Continut educational:

‘Totodata, CNAS a initiat si demersurile necesare pentru includerea conditionata a noilor tratamente fara interferon in lista cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala (HG720/2008 cu modificarile si completarile ulterioare). Urmeaza ca noile contracte cost-volum-rezultat sa inceapa sa se deruleze efectiv de la inceputul lunii urmatoare includerii noilor tratamente in lista mentionata (cel mai tarziu 1 octombrie)’, se mai afirma conform sursei.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: