CNAS a anuntat indisponibilitatea PIAS printr-un comunicat din 2017

04/05/2018

CNAS a anuntat indisponibilitatea PIAS printr-un comunicat din 2017

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-a-anuntat-indisponibilitatea-pias-printr-un-comunicat-din-2017/


Update 1
:  Data comunicatului a fost schimbata.
Update 2: Potrivit unui alt comunicat emis de CNAS, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este in stare de functionare, incepand cu data de 04.05.2018, orele 08.00, iar in continuare se efectueaza operatiuni tehnice de monitorizare si consolidare a acestuia.

………………………………………………………………………………………………………………………………

Dupa ce toata ziua de joi, medicii s-au plans ca nu functioneaza sistemul informatic si ca nimeni nu zice nimic, iata ca CNAS-ul a emis, in cele din urma, un comunicat de presa prin care anunta indisponibilitatea PIAS. 

Nimic nou pana aici. Nici comunicatul in sine, care este datat cu un an in urma, respectiv 3 mai 2017.

Astazi, 03.05.2017, incepand cu ora 15:00, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila datorita unor probleme tehnice. Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line.
Pentru transmiterea si validarea serviciilor acordate in aceasta perioada sunt aplicabile dispozitiile art. 207-210 din H.G. 140/2018 si ale art. 40 – 42 din H.G. 155/2017. In acest sens, pana la termenul de raportare a activitatii lunare pentru perioada in care au fost constatate intreruperi in functionarea PIAS, presedintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus mentionate.”

Acest comunicat a starnit indignare, pe de-o parte, dar si amuzament, de cealalta:

Ei, copiii mosului, in cele din urma, sub presiunea softistilor, a medicilor de care isi bate joc permanent, CNAS a reusit sa semnaleze nefunctionarea PIAS, printr-un comunicat copypaste cu unul de anul trecut (ca nu s-a schimbat nimic, evident, nici macar data). Deci acum ne relaxam, ca daca nu merge, macar isi asuma EI ca nu putem face raportarile la timp, conform contractului semnat/impus”

Aloo, CNAS, suntem in 2018! Sunteti amabili/capabili sa schimbati data comunicatului?! Multumesc!

Iar exemplele pot continua..

De precizat: Pana la momentul redactarii acestei stiri, CNAS-ul nu a modificat data comunicatului de presa.

 

 

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Diana Vasile says:

    sistemul nu merge nici acum in Constanta. Nu a mers deloc miercuri si joi. Nu stiu cum au anuntat ca merge azi. Nu se pot scrie retete

  2. tobias jozsef says:

    Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este în stare de funcţionare, începând cu data de 04.05.2018, orele 08.00, iar în continuare se efectuează operațiuni tehnice de monitorizare și consolidare a acestuia.pana la 12 scria ca este nefunctional

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: