CNAS: 300 de boli vor fi considerate spitalizari evitabile in noul pachet de baza

09/05/2014

CNAS: 300 de boli vor fi considerate spitalizari evitabile in noul pachet de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-300-de-boli-vor-fi-considerate-spitalizari-evitabile-noul-pachet-de-baza/

controale-in-spitalePrin pachetul de servicii medicale de baza care va intra in vigoare de la 1 iunie 2014, conform declaratiilor lui Radu Tibichi, presedintele CNAS, 300 de boli nu vor mai fi internabile, ci vor fi considerate spitalizari evitabile. In acelasi timp, cinci boli vor fi monitorizate in asistenta primara si nu apeland la serviciile spitalicesti, a precizat presedintele CNAS in cadrul forumului “Ce ne aduce anul 2014. Legislatie, noutati, vesi bune sau rele”.

Lista a diagnosticelor care se vor face in spital prin noul pachet de baza

Implementarea pachetului de servicii medicale de baza va aduce nou faptul ca va exista un set de diagnostice care vor fi puse in spital.

“Concret vom muta centrul de greutate de la serviciile spitalicesti in ambulatoriu, incurajand asistenta medicala primara de specialitate si paraclinica. Astfel, cazurile care se rezolvau pana acum in spitalizare continua sa se poata rezolva in ambulatoriu. In acest sens, s-a creat spatiul bugetar necesar astfel incat pacientii sa aiba posibilitatea sa se investigheze in ambulatoriu si medicii sa poata monitoriza aceste cazuri in ambulatoriu”, a precizat Radu Tibichi.

Managementul de caz va fi stabilit de medicul de familie

Presedintele CNAS a precizat ca cinci boli vor fi monitorizate de asistenta medicala primara: astmul bronsic, BPOC, boala cronica de rinichi, hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat.

“Vom vedea in ce masura, odata cu cresterea dosarului electronic de sanatate, medicii sa poata accesa datele pacientilor, fiind interconectati la acest dosar electronic si a manageria aceste cazuri pentru ca ele sa fie monitorizate in ambulatoriu si sa nu ajunga in spital”, a precizat Radu Tibichi.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: