CMR solicita suplimentarea posturilor pentru medicii rezidenti care au promovat examenul de rezidentiat

15/01/2018

CMR solicita suplimentarea posturilor pentru medicii rezidenti care au promovat examenul de rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-solicita-suplimentarea-posturilor-pentru-medicii-rezidenti-care-au-promovat-examenul-de-rezidentiat/


Colegiul Medicilor din Romania a trimis o adresa catre Ministerul Sanatatii prin care solicita suplimentarea numarului de posturi pentru medicii rezidenti care au sustinut si promovat examenul de rezidentiat din sesiunea noiembrie 2017, dar care nu au obtinut un post/loc de rezident.

Potrivit unui comunicat, CMR considera ca o astfel de masura nu va duce la scaderea calitatii actului medical, avand in vedere ca medicii au promovat, totusi examenul de rezidentiat, dovedind ca indeplinesc conditiile minime impuse de rigorile acestui examen.

“Totodata, avand in vedere ca procesul de modificare a Ordonantei de Guvern nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului este unul de durata, CMR este de parere ca masura suplimentarii numarului de posturi/locuri de rezident constituie o masura care solutioneaza cu celeritate atat dificultatile intampinate de sistemul de sanatate cu privire la deficitul de medici, cat si necesitatea medicilor de a lucre”, se mai arata in comunicatul CMR.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: