CMR: Parlamentul Romaniei sa se implice “urgent” si sa asigure cadrul legal de functionare a sistemului informatic

15/05/2018


Este timpul ca legislativul -Parlamentul Romaniei – sa se implice urgent si sa asigure cadrul legal de functionare a sistemului informatic, precizeaza Colegiul Medicilor din Romania ( CMR) intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.
 
“Sistemul informatic de gestionare a datelor privind serviciile medicale furnizate in sistemul asigurarilor sociale de sanatate a ajuns in situatia critica de a bloca functionarea sistemului, periclitand major inregistrarea serviciilor furnizate, validarea si transmiterea lor in vederea decontarii, dar si comunicarea intre asistenta medicala primara, farmacii, laboratoare, spitale etc. si a altor furnizori de servicii medicale, punand in primejdie accesul pacientilor la servicii de sanatate. Situatia nu este noua. Sistemul a mai functionat cu sincope, care s-au accentuat in ultimii ani, atingand acum apogeul”, scrie in comunicatul CMR.

Conform sursei mentionate, Colegiul Medicilor din Romania mai considera ca este timpul ca legislativul- Parlamentul Romaniei- sa se implice urgent si sa asigure cadrul legal de functionare a sistemului, pentru ca sanatatea unui popor este o problema de siguranta nationala.

“Modalitatea de atribuire a contractelor de achizitii si mentenanta pentru sistemul informatic din sanatate trebuie legiferata in asa fel incat sa nu mai existe loc de interpretari si derapaje periculoase in functionarea sistemului”, mai transmit reprezentantii CMR.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

Comunicat cu privire la proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii propus de ANMCS

Specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

31 de cazuri de gripa in judetul Olt/ DSP a cerut inca 5000 de doze de vaccin antigripal

DSP Tulcea solicita suplimentarea dozelor de vaccin antigripal