CMR: Medicii rezidenti sa se pregateasca si in alte spitale decat cele universitare

08/12/2017

CMR: Medicii rezidenti sa se pregateasca si in alte spitale decat cele universitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-medicii-rezidenti-sa-se-pregateasca-si-in-alte-spitale-decat-cele-universitare/


Colegiul Medicilor din Romania (CMR) si-ar dori sa poata fi implicat mai profund in rezidentiat.
“Pentru ca, tinerii medici care devin rezidenti si fac o specialitate, de fapt, se pregatesc  sa intre in randurile noastre. Noi ar trebui sa ii admitem  in randurile noastre supraveghindu-le paractica de rezidentiat si verificandu-le cunostintele,  atunci cand ei si-au indeplinit baremul, barem pe care il poate face Ministerul Sanatatii”, explica presedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Totodata, CMR va milita sa intre cu medicii rezidenti si in alte spitale decat cele clinice pentru a putea sa se apropie de bolnav si pentru a vedea ca se face medicina si in alte spitale decat centrele  universitare: Timisoara, Bucuresti, Cluj, Iasi.

“Dupa un an de curs sa se poata merge in institutii acreditate de universitatea teritoriala cu medici acreditati de universitatea teritoriala. Sa faca rezidentiat in care sa se poata apropia de bolnav. Pentru ca, una este sa ai 20 de rezidenti pe clinica de chirugie si alta sa ai 2. Si la final sa introducem in comisia pentru examenul de specialitate si un reprezentant al CMR din judetul in care acesta va merge”, adauga presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii “Academia de sanatate”, realizata de catre prof. dr. Irinel Popescu, presedinte al Academiei de Stiinte Medicale, pentru DC News.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: