CMR isi manifesta sprijinul pentru medicii de familie

17/06/2016

CMR isi manifesta sprijinul pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-isi-manifesta-sprijinul-pentru-medicii-de-familie/

CMRColegiul Medicilor din Romania a luat act de scrisoarea de sprijin a Colegiului Medicilor Alba referitoare la solicitarile medicilor de familie.

Colegiul Medicilor din Romania constata ca medicii de familie si de ambulator sunt nemultumiti de lipsa de raspuns a autoritatilor din sistemul sanitar fata de revendicarile lor intemeiate.

Colegii nostri se pregatesc de o miscare revendicativa.

Fata de aceasta situatie, Colegiul Medicilor din Romania considera legitima pozitia lor si sprijina orice actiune legala menita sa atraga atentia si sa rezolve situatia conflictuala.

Totodata ne manifestam ingrijorarea pentru eventualele neajunsuri pe care le vor suferi pacientii nostri si speranta ca prin dialog se va ajunge la o solutie convenabila si la detensionarea atmosferei si asa incarcata in sistemul sanitar.


  Dr. Gheorghe Borcean                                          Dr. Constantin Carstea

  Presedinte C.M.R.                                                   Vicepresedinte C.M.R.

 

Scrisoarea de sprijin a Colegiului Medicilor Alba

Colegiul Medicilor Alba sprijina demersul medicilor de familie, care au intrat in greva japoneza

Solicitarile medicilor de familie au fost aproape in totalitate ignorate in momentul desfasurarii negocierilor pentru noul contract cadru, astfel ca modificarile prevazute sunt minore in raport cu multitudinea problemelor existente.

Medicii de familie nu doresc semnarea acestui nou contract cadru la 1 iulie, iar intr-o prima faza isi vor exprima nemultumirea prin purtarea unor banderole albastre.

Colegiul Medicilor Alba sustine initiativa medicilor de familie si incurajeaza medicii din spitale sa se alature acestui demers, sprijinindu-si moral colegii.

Sistemul de sanatate actual este nesustenabil, iar daca nu va fi reformat in punctele esentiale, incepand cu medicina primara, colapsul ar putea fi inevitabil.

Presedintele Colegiului Medicilor Alba

Dr. Ioan Susan

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: