CMR / CMMB: Daca aparatele au nevoie de mentenanta periodica, medicii de ce ar avea nevoie?

22/02/2021

CMR / CMMB: Daca aparatele au nevoie de mentenanta periodica, medicii de ce ar avea nevoie?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-cmmb-daca-aparatele-au-nevoie-de-mentenanta-periodica-medicii-de-ce-ar-avea-nevoie/

Presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, Dr. Catalina Poiana, si presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Dr. Daniel Coriu, afirma, potrivit unui comunicat de presa comun, ca in sistemul medical romanesc exista un deficit de personal.

Intrebam public: Daca echipamentele din spitale au nevoie de mentenanta periodica, medicii si echipele din unitatile medicale, mai ales din spitalele COVID unde activitatea a fost la foc continuu in ultimul an, de ce au nevoie? Nu trebuie sa uitam ca in sistemul medical romanesc exista un deficit de personal, iar acest aspect trebuie urgent acoperit astfel incat sa dam posibilitatea medicilor sa intre odihniti in activitatea lor si, bineinteles, sa se faca toate eforturile astazi ca sa nu se mai repete tragedii in sistemul medical din Romania, iar de maine sa incepem constructii de spitale, in mod fizic si nu pe hartie, care sa beneficieze de circuite corecte la nivelul anilor pe care ii traim“, se precizeaza in comunicatul mentionat.

Potrivit sursei citate, se face referire la incidentul de duminica seara de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti.

Cu totii am simtit aseara o sperietura ingrozitoare cu privire la incidentul de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti. Am ascultat declaratiile medicului manager, bazate pe declaratiile colegilor din spital care erau de garda, si ne dam seama cat de mare si de complexa este incarcatura mai ales la nivel psihologic, si nu numai, a personalului medical care lucreaza in spitalele romanesti. Este solicitant si implica o mare responsabilitate sa iti desfasori activitatea de medic in general, dar trebuie sa ne dam seama cat de complicat este ca astazi sa lucrezi in spitale, sa fii medic in spitale vechi, cu infrastructura depasita, sa fii medic de garda care, pe langa raspunderea pe care o ai fata de pacienti, trebuie sa raspunzi si pentru minusurile unui sistem de sanatate care, de la Revolutie si pana in prezent, nu a beneficiat de investitii majore, corecte, pentru o infrastructura adecvata“, mai transmit presedintii CMR si CMMB.

Potrivit acestora, problemele din sanatate nu sunt probleme aferente doar acestei perioade, ci sunt probleme cronice, de zeci de ani, si trebuie sa ne gandim atat la medici, la personalul medical, dar si la pacienti si apartinatorii acestora, care trebuie sa paseasca cu incredere in unitatile medicale romanesti.

Medicii si personalul medical trebuie sa lucreze si pacientii sa beneficieze de servicii medicale intr-un mediu sigur.” mai scrie in comunicatul semnat de  Prof. Dr. Catalina Poiana si Prof. Dr. Daniel Coriu.

Etichete: mentenanta echipamente medicale, siguranta spitale, deficit de personal spitale, cmr, cmmb

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela