CMR: Angajarea fara concurs in judetele defavorizate, o solutie pentru deficitul de medici

31/08/2022
CMR: Angajarea fara concurs in judetele defavorizate, o solutie pentru deficitul de medici

CMR: Angajarea fara concurs in judetele defavorizate, o solutie pentru deficitul de medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-angajarea-fara-concurs-in-judetele-defavorizate-o-solutie-pentru-deficitul-de-medici/

Angajarea fara concurs a medicilor este o solutie pentru deficitul de specialisti cu care se confrunta zonele defavorizate, este de parere presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Daniel Coriu.

Potrivit acestuia, in momentul de fata, angajarea medicilor se face in urma unui concurs monitorizat de o comisie in care sunt numiti doi profesori universitari.

“Vorbim despre zece judete unde avem sub 500 de medici, iar in aceste judete angajarea sa nu se mai faca prin acest concurs care la un moment dat este prea mult. Oricum va fi o perioada de proba determinata si atunci vad daca respectivul medic este calificat si-l retin. Daca nu, pot sa inchei contractul cu dansul. Noi vrem sa simplificam procedura”, a declarat presedintele CMR, citat de Agerpres.

Totodata, el a mai precizat ca, in prezent, specialistii in sanatate se concentreaza in marile centre universitare.

“In Romania, sunt 55.000 de medici. Dintre acestia, peste 50% sunt concentrati in Bucuresti, Dolj, in Timisoara, Cluj, Targu Mures si Iasi. Restul, 36 de judete au in jur de 27.000 de medici. De ce? (…) Vorbim despre doua Romanii. A doua parte a Romaniei nu ofera, din nefericire, conditiile necesare practicarii unui act medical in siguranta”, a precizat presedintele CMR, potrivit sursei citate.

 

Etichete: angajare medici, concurs posturi medici, daniel coriu, CMR

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. AndreeaS says:

    Poate zeci de judete, nu zece judete! Sunt 41 de judete (incluzand si mun. București) … Nevoia de medici specialisti (cel putin) este de ani de zile. Doar când nu se (mai) poate, as if e ultima optiune (desi era de mult, așișderea), abia atunci apar propuneri… Da’ practica pe cand? Ca propuneri as avea si eu: concursurile sa aiba comisia cu membrii din alte centre universitare, daca tot facem concurs. Asa, fiecare ne facem ca aplicam legi…

  2. Ilie says:

    Medicina de familie! Un C M I în mediul rural are un Venit brut lunar de circa 11000 RON din care se achită toate cheltuielile. Natalitatea a scăzut fiind depășită de plecări în străinătate. decese etc, Doamne ajuta! cu Panouri solare, taxa, impozite!!!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: