CMMB se delimiteaza de cazurile de dare si primire a “plicului” in sistemul de sanatate

25/09/2023
CMMB se delimiteaza de cazurile de dare si primire a “plicului” in sistemul de sanatate

CMMB se delimiteaza de cazurile de dare si primire a “plicului” in sistemul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmmb-se-delimiteaza-de-cazurile-de-dare-si-primire-a-plicului-in-sistemul-de-sanatate/

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) condamna ferm si se delimiteaza de cazurile prezentate in spatiul public, care vizeaza coruptia in sistemul de sanatate si practica de a lua bani de la pacienti a unor medici, daca aceste cazuri se vor confirma in justitie.

“Consideram ca este nedemn sa existe astfel de situatii pentru noi, ca medici, si apreciem ca sunt incompatibile cu ceea ce reprezinta profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzati ca au luat spaga, daca acestea se vor confirma in justitie. Majoritatea medicilor sunt oameni corecti si profesionisti, iar aceste cazuri de coruptie umbresc relatia dintre medic si pacient si ne vulnerabilizeaza pe noi, ca profesie.

Mesajul meu vine ca o delimitare clara, mai ales ca am citit diverse reactii ale oamenilor, ale societatii si consider ca nu este fireasca o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar si ca noi, ca profesie, trebuie sa luam atitudine”, a transmis prof. univ. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti

Astfel, CMMB spune ferm STOP acestor cazuri si se delimiteaza, ca si colegiu teritorial si organizatie profesionala a medicilor, de astfel de cazuri de dare si primire a “plicului” in sistemul de sanatate.

Etichete: CMMB, colegiul medicilor bucuresti, coruptie in sistemul de sanatate,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: