Finantarea spitalelor | CMMB: Plata serviciilor medicale este mult sub valoarea costului real

26/02/2024
Finantarea spitalelor | CMMB: Plata serviciilor medicale este mult sub valoarea costului real

Finantarea spitalelor | CMMB: Plata serviciilor medicale este mult sub valoarea costului real

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmmb-plata-serviciilor-medicale-este-mult-sub-valoarea-costului-real/

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) atrage atentia reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) asupra necesitatii de a asigura o finantare adecvata pentru spitale, in scopul realizarii unei ingrijiri medicale de calitate pentru pacienti.

Finantarea corespunzatoare a spitalelor este extrem de importanta. In Bucuresti, la fel ca in celelalte centre universitare de medicina din tara, medicii se confrunta cu cazuri complexe, cu patologii grave, care necesita o expertiza medicala avansata, dar si fonduri adecvate, trasmite CMMB, intr-un comunicat de presa, subliniind ca “fara finantare corespunzatoare, spitalele se confrunta cu o serie de probleme, printre care lipsa echipamentelor si a tratamentelor necesare, care au impact direct asupra ingrijirii pacientilor.”

“Este esential sa recunoastem ca sunt probleme in privinta finantarii spitalelor si sa se actioneze pentru acordarea unei alocari financiare corecte. Spitalele asigura ingrijirea medicala pentru o gama variata de afectiuni si necesitati medicale. O finantare deficitara induce ca o consecinta directa lipsa fondurilor necesare achizitiei de medicamente, materiale sanitare, echipamente de protectie sau aparatura medicala, iar fara acestea actul medical nu se poate realiza corespunzator. Putem intelege ca resursele financiare sunt limitate, dar va rugam sa respectati alocarea resurselor in functie de nivelul de asistenta pe care il ofera spitalele bucurestene, precum si cele din alte judete unde sunt centre universitare de medicina, avand in vedere ca aceste unitati medicale sunt capat de linie pentru cazuri grave, situatie care nu se regaseste in plata cazurilor pe care o are in acest moment CNAS”, a declarat prof. univ. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Potrivit sursei citate, plata serviciilor medicale este mult sub valoarea costului real al acestora si face ca spitalele mari, care trateaza cazurile dificile sa fie in situatii limita atunci cand vorbim de achizitia de medicamente si materiale sanitare.

„Este important sa precizam ca valoarea la care se realizeaza decontarea serviciilor medicale, necesita schimbari majore. Consider ca este si de datoria mea, in calitate de presedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, sa atrag atentia asupra acestei probleme cunoscute. Finantarea corespunzatoare a spitalelor, necesita suplimentarea fondurilor in functie de gradul de complexitate a cazurilor si a nivelului de asistenta medicala oferit de fiecare unitate medicala, pe criterii de performata reala”, a adaugat prof. univ. dr. Catalina Poiana.

Totodata, Colegiul Medicilor Bucuresti mai solicita reprezentantilor CNAS sa actioneze “prompt si hotarat” in directia asigurarii la timp a platilor catre spitale, dar si a asigurarii sumelor optime pentru decontarea tratamentului pacientilor prin programele de sanatate.

Etichete: colegiul medicilor bucuresti, CMMB, finantare spitale, plata serviciilor medicale, catalina poiana

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: