CMMB: Medicii oncologi trebuie sprijiniti, nu trebuie sa ajunga la suprasolicitare si burnout

06/02/2023
CMMB: Medicii oncologi trebuie sprijiniti, nu trebuie sa ajunga la suprasolicitare si burnout

CMMB: Medicii oncologi trebuie sprijiniti, nu trebuie sa ajunga la suprasolicitare si burnout

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmmb-medicii-oncologi-trebuie-sprijiniti-nu-trebuie-sa-ajunga-la-suprasolicitare-si-burnout/

Una din marile probleme in lupta impotriva cancerului este reprezentata de lipsa unui numar suficient de medici oncologi in sistemul public de sanatate. Cand vorbim de managementul cancerului, este obligatoriu sa discutam de numarul medicilor oncologi din sistemul public de sanatate, spune prof. univ. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, pacientul oncologic NU trebuie sa fie nevoit sa astepte la cozi in spitale sau la cabinete, din cauza faptului ca un medic oncolog trebuie sa consulte si sa ingrijeasca un numar foarte mare de pacienti oncologici.

Medicii oncologi sunt putini in comparatie cu numarul foarte mare de cazuri de cancer si complexitatea formelor, unele foarte grave. Din nefericire de foarte multe ori in Romania, cancerul este depistat destul de tarziu.

“Avem nevoie de screening si depistare precoce, este nevoie de medici oncologi suficienti in raport cu numarul de persoane diagnosticate sau aflate in tratament oncologic. Si bineinteles, sa nu uitam de importanta tumor board-ului care este esential in managementul eficient al cancerului. Oncologia astazi inseamna si o abordare multidisciplinara in functie de specificul fiecarui diagnostic oncologic. Medicii oncologi trebuie sprijiniti, NU trebuie sa ajunga la suprasolicitare si burnout.” se precizeaza in comunicatul citat.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti mai transmite ca este alaturi de medicii oncologi care sunt implicati si ingrijesc profesionist pacientii cu cancer si sustine activitatea asociatiilor de pacienti implicate in oncologie.

“Este nevoie de medici din specialitatea de oncologie medicala, este nevoie de o societate civila care sa sprijine pacientii cu afectiuni oncologice.”, mai precizeaza Dr. Catalina Poiana.

Etichete: medici oncologi, diagnosticare cancer, CMMB

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: