Clinica mobila a Armatei Salvarii, la Bucuresti

18/12/2015

Clinica mobila a Armatei Salvarii, la Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/clinica-mobila-a-armatei-salvarii-la-bucuresti/

medicina-de-urgentaPrima clinica medicala mobila a Armatei Salvarii, finantata prin granturi norvegiene, a fost inaugurata la Bucuresti.

Evenimentul a avut loc in prezenta ambasadorului Regatului Norvegiei in Romania, Tove Bruvik Westberg, joi, 17 decembrie.

Lunar, peste 300 de oameni, persoane fara adapost sau care locuiesc in adaposturi improvizate, beneficiaza de ajutor din partea echipei Clinicii medicale mobile.

“Este o echipa mobila, este o ambulanta sociala, care se deplaseaza trei seri pe saptamana, luni, miercuri si joi, de la ora 18,30 la 24,30. Noi lucram in urgenta sociala cu cei mai dezavantajati social, cu cei care nu sunt asigurati medical. Incercam sa acoperim tot ce intalnim in strada, adica batrani fara adapost, chiar consumatori de droguri. Le oferim asistenta medicala primara, asistenta sociala si ajutor punctual. Echipa este formata dintr-un asistent medical care este si sofer, un medic si un asistent social. Este o echipa de profesionisti. Este prima clinica de acest fel a Armatei Salvarii, speram sa facem ceva mai mult de atat, ne dorim sa facem mult mai multe lucruri”, a declarat Milica Alexa, coordonatorul proiectului Clinica medicala mobile, conform Agerpres.

De asemenea, Ambasadorul Regatului Norvegiei in Romania, Tove Bruvik Westberg, a afirmat ca aceasta este cea de-a doua lansare a unei clinici mobile la care a participat anul acesta.

Armata Salvarii este o organizatie internationala care activeaza in 127 de tari.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: