Clinica de Arsi de Floreasca, nefolosita pentru victimele de la Colectiv

02/11/2015

Clinica de Arsi de Floreasca, nefolosita pentru victimele de la Colectiv

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/clinica-de-arsi-de-floreasca-nefolosita-pentru-victimele-de-la-colectiv/

medicina-de-urgentaClinica de Arsi de la Spitalul de Urgenta Floreasca, o investitie care a costat peste 8, 5 milioane de euro, a ramas nefolosita in cazul cumplitului incendiu de la Clubul Colectiv din capitala, unde 30 de tineri si-au pierdut viata si alti peste 140 au fost grav raniti.

Motivele pentru care clinica, o unitate medicala considerata printre cele mai moderne din Europa, a ramas nefolosita in cazul arsilor de la Colectiv , sunt doua: din cauza lipsei de personal, dar si pentru ca este prea mica pentru numarul mare de pacienti.

“Din doua motive nu am folosit-o cu ocazia aparitiei acestui tragic eveniment. Avand in vedere numarul mare de bolnavi gravi arsi care au fost internati la Spitalul de Urgenta, respectiv 14, dimensiunile Unitatii de Arsi care este reprezentata de cinci paturi pentru ingrijirea bolnavilor arsi sunt absolut insuficiente raportat la lotul pacientilor. Din motive de strategie terapeutica, am convenit si am considerat necesar sa grupam toti pacientii intr-o singura locatie. In acest scop, serviciul de terapie intensiva le-a dedicat numarul corespunzator de paturi, pentru a aduna toti bolnavii arsi intr-un singur sector, pentru a putea fi monitorizati in comun si pentru a utiliza resursa umana cu maxima eficienta. Ar fi evident ilogic sa utilizam resursa umana, sa o alergam intre doua etaje avand cinci pacienti intr-un loc si noua pacienti intr-un alt loc”, a declarat Ioan Lascar, seful Clinicii de Arsi din Spitalul Floreasca, conform Digi 24.

In seara zilei de vineri, 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucuresti, a avut loc un teribil incendiu, catalogat de martori si autoritati ca fiind cel mai grav din istoria post decembrista a capitalei: zeci de morti, 30 pana la aceasta ora, si peste 140 de raniti.

Medicii si cadrele medicale din spitalele bucurestene s-au mobilizat exemplar pentru ajutorarea victimelor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: