CJAS Salaj: Comune fara medici de familie

28/07/2016

CJAS Salaj: Comune fara medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cjas-salaj-comune-fara-medici-de-familie/

MEDICI-TINERI-2016Cinci din cele 57 de comune din judetul Salaj nu au medic de familie, iar asistenta medicala este acordata localnicilor de catre medicii de familie din localitatile invecinate.
Conform presedintelui Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj, Olga Stana, situatia se datoreaza populatiei reduse din comunele respective si saraciei.

“In prezent exista cinci comune fara medic de familie – Coseiu, Lozna, Treznea, Zalha si Zimbor, asistenta medicala fiind acordata de medicii de familie din localitatile invecinate, prin inscrierea asiguratilor pe liste. Neatractivitatea acestor comune rezida din numarul mic de asigurati existenti in localitatile respective, conditii socio-economice ale zonei precare, decizii ale Colegiului Medicilor privind infiintarea de puncte de lucru ale cabinetelor din mediul rural, neproductive”, a declarat miercuri, in cadrul sedintei lunare de Dialog Social, Olga Stana, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, CAS Salaj a luat o seri de masuri pentru remedierea situatiei, respectiv: corespondenta cu casele de asigurari de sanatate din judetele limitrofe, pentru identificarea unor medici de familie pentru localitatile deficitare; corespondenta cu autoritatile publice locale pentru stimularea medicilor de familie si atragerea acestora in zonele respective; legatura cu Colegiul Medicilor Salaj pentru identificarea medicilor de familie pensionari, care ar putea sa activeze in zonele deficitare si propuneri privind modificarea deciziilor Colegiul Medicilor privind infiintarea de puncte de lucru ale cabinetelor din mediul rural.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: