CJAS Caras-Severin: Bugetul alocat in 2018 a fost cel mai mare din ultimii 20 de ani

19/12/2018
CJAS Caras-Severin: Bugetul alocat in 2018 a fost cel mai mare din ultimii 20 de ani

CJAS Caras-Severin: Bugetul alocat in 2018 a fost cel mai mare din ultimii 20 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cjas-caras-severin-bugetul-alocat-in-2018-a-fost-cel-mai-mare-din-ultimii-20-de-ani/

Bugetul pe care Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Caras-Severin l-a avut alocat in 2018 a fost cel mai mare din ultimii 20 de ani, ceea ce a facut sa fie inlaturate orice sincope ce ar fi putut surveni la nivelul furnizorilor de servicii medicale, a spus conducerea CJAS.

“Pe toate domeniile de activitate si in special pe partea de dispozitive medicale, unde exista intotdeauna o nemultumire, bugetul alocat anul acesta a fost dublu fata de anii precedenti, astfel incat am ajuns la un buget de trei milioane de lei. Si chiar daca numarul asiguratilor care ni s-au adresat in 2018 a fost mai mare decat in anii trecuti, nu numai ca am asigurat toate dispozitivele medicale considerate ca fiind urgente, respectiv, aparatele de oxigeno-terapie si sacii de colostomie si urostomie, pentru bolnavii cu afectiuni oncologice, dar am reusit sa epuizam tot ceea ce inseamna lista de asteptare”, a afirmat Mirela Zeman, directorul CJAS Caras-Severin citata de Agerpres.

Pentru medicamente gratuite si compensate, bugetul a fost suplimentat ca urmare a rectificarii ce a avut loc, consumurile au fost acoperite integral, pana la finele anului. Si pe programele de sanatate, finantarea primita acopera intregul necesar, inclusiv pe programul de diabet.

“Pe programul de oncologie, de exemplu, nu doar ca nu au fost probleme cu aprovizionarea de catre farmacii si de catre Spitalul Judetean de Urgenta Resita, singurul furnizor public ce deruleaza acest program, dar chiar am ajutat si alte judete, in urma cu o luna, pentru ca banii de care dispuneam au fost suficienti si nu avea niciun sens sa facem stocuri”, a mai precizat Mirela Zeman conform sursei mentionate.

Potrivit conducerii CJAS Caras-Severin, o problema a aparut in luna iunie, in ceea ce priveste centrele de permanenta, insa si aceasta a fost rezolvata, dupa ce bugetul primit de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a permis contractarea de ore prestate in regim de garda, cu inca doua centre de permanent.

Conform sursei mentionate, toate orele medicilor au fost decontate, asa incat, activitatea desfasurata sa nu aiba de suferit si daca pana acum, bugetul alocat pentru aceste centre era de sub un milion de lei, in acest an, bugetul a fost de 2,2 milioane lei.

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: