CJAS Caras-Severin a emis peste 1.200 de certificate provizorii, inlocuitoare ale cardurilor europene de asigurari de sanatate

07/05/2019

CJAS Caras-Severin a emis peste 1.200 de certificate provizorii, inlocuitoare ale cardurilor europene de asigurari de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cjas-caras-severin-a-emis-peste-1-200-de-certificate-provizorii-inlocuitoare-ale-cardurilor-europene-de-asigurari-de-sanatate/

Experienta anilor trecuti a dovedit faptul ca la inceputul sezonului estival se aglomereaza ghiseele Casei de Asigurari de Sanatate Caras-Severin care emit carduri europene de asigurari de sanatate, potrivit unui comunicat al institutiei remis marti.
In primele patru luni ale anului, institutia a emis peste 1.200 de certificate provizorii, inlocuitoare ale cardurilor europene de asigurari de sanatate.

“Asiguratii care au planificat sa isi petreaca concediile in statele Uniunii Europene ni se pot adresa pentru emiterea acestui act in asa fel incat sa nu se ajunga la aglomeratie inutila. In primele patru luni ale anului am emis 1219 certificate provizorii inlocuitorare ale cardurilor europene de asigurari de sanatate, iar in luna aprilie a anului curent – 439 de astfel de acte. Se poate remarca deja cresterea preconizata in numarul solicitarilor”, a precizat Sergiu Catalin Andres, presedintele – director general al Casei de Asigurari de Sanatate Caras-Severin, potrivit comunicatului.

Continut educational:

Emiterea acestui tip de document este gratuita, iar eliberarea lui se face la cererea persoanei asigurate, pentru deplasari scurte in afara granitelor Romaniei si este valabil numai pe teritoriul statelor membre UE.

“Va reamintim, cardul european de asigurat nu este obligatoriu, iar trecerea frontierei nu este conditionata de prezentarea acestuia. Acest act confera dreptul de asistenta medicala de urgenta necesara in cursul unei sederi temporare intr-un stat membru al UE, dar nu acopera situatia in care asiguratul se deplaseaza intr-un stat membru UE in scopul de a beneficia de tratament medical pentru afectiuni preexistente deplasarii”, a adaugat presedintele CJAS Caras-Severin, conform sursei citate.

Cardul european poate fi utilizat la toti furnizorii de servicii medicale din sistemul de securitate sociala din tara de destinatie, nu doar la spitalele publice.

Etichete: cardul european de sanatate, cjas caras-severin,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid