CJ Covasna ofera finantare pentru repararea si dotarea cabinetelor medicale din mediul rural

10/04/2019

CJ Covasna ofera finantare pentru repararea si dotarea cabinetelor medicale din mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cj-covasna-ofera-finantare-pentru-repararea-si-dotarea-cabinetelor-medicale-din-mediul-rural/

Consiliului Judetean (CJ) Covasna a initiat, in urma cu cativa ani, un program de reabilitare si modernizare a cabinetelor medicale din mediul rural. Acum, conducerea institutiei precizeaza ca ofera 25.000 de lei pentru repararea cladirilor si dotarea cu aparatura medicala, cu conditia ca solicitantii sa contribuie cu o suma egala. Solicitantii, in acest caz, sunt primariile care pot cere fonduri.

“In ultimii ani, am muncit foarte mult la modernizarea sistemului de sanatate din judet, la modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe, dar si la modernizarea cabinetelor medicale din mediul rural. Incepand din acest an, vom pune un accent mai mare pe dezvoltarea acestora din urma. Prin programul nostru care vizeaza modernizarea localitatilor rurale, autoritatile locale din mediul rural care au in proprietate centre locale de sanatate pot solicita finantare in valoare de 25.000 de lei, pentru achizitionarea de echipamente medicale necesare pentru ingrijirea de baza si pentru repararea cladirilor. Autoritatile locale trebuie sa contribuie cu aceeasi suma de 25.000 lei cota parte, astfel vor avea un buget de cel putin 50.000 lei”, precizeaza Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna, intr-un comunicat de presa remis miercuri.

Potrivit sursei citate, 16 localitati din judetul Covasna au beneficiat in ultimii patru ani de acest program, iar pe viitor se doreste cresterea numarului de medici de familie in mediul rural.

“Obiectivul nostru pe termen lung este sa crestem numarul medicilor de familie din mediul rural, precum si calitatea serviciilor oferite de cabinetele medicale, reducand astfel si numarul cazurilor de urgenta ajunse la Spitalul Judetean, deoarece doar anul trecut la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului judetean au fost inregistrate 37.000 de cazuri”, a mai precizat conducerea CJ Covansa in comunicat.

Etichete: cabinete medicale covasna, medici de familie covasna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: