Ciurchea: Subprogramul de oncologie pediatrică, in vigoare de la 1 aprilie

16/02/2016

Ciurchea: Subprogramul de oncologie pediatrică, in vigoare de la 1 aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciurchea-subprogramul-de-oncologie-pediatrica-in-vigoare-de-la-1-aprilie/

boli-de-rinichi-la-copiiSubprogramul de oncologie pediatrica ar putea deveni realitate anul acesta, chiar din luna aprilie.

“Ne-am gandit sa facem un subprogram pentru oncologie pediatrica, am anuntat-o inca de anul trecut. In momentul de fata, cu ajutorul specialistilor, incercam sa punem lucrurile in pagina. Sigur, pentru copii, decontam ca pentru adulti tratamente interne, dar ei au nevoie de cateva lucruri in plus, care cu siguranta vor fi cuprinse in acest subprogram de oncologie pediatrica. In momentul de fata inca il mai definitivam, asteptam de la specialisti sa ne spuna ce si cum trebuie prins in program, in asa fel incat el sa si functioneze de la 1 aprilie, odata cu noua contractare”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

El a mai precizat ca este nevoie de o buna gestionare a banilor in cadrul subprogramului si a mentionat chiar de introducerea unor molecule noi pentru tratarea afectiunilor oncologice.

“Mai sunt unele (molecule — n.r.) care asteapta. Au trecut si de comisia de contestatii de la Agentia Nationala a Medicamentului si le luam in discutie pe cele care fac obiectul contractului cost-volum”, a mai afirmat seful CNAS.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj