Ciurchea: Sa gasim solutii pentru a asigura pacientilor un acces cat mai facil la servicii medicale

11/11/2019

Ciurchea: Sa gasim solutii pentru a asigura pacientilor un acces cat mai facil la servicii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciurchea-sa-gasim-solutii-pentru-a-asigura-pacientilor-un-acces-cat-mai-facil-la-servicii-medicale/

In perioada urmatoare, la CNAS au loc intalniri cu organizatiile patronale, sindicale si profesionale reprezentative din domeniul medical pentru discutarea proiectului normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru care va reglementa conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru urmatorii 4 ani.

Luni, 11 noiembrie, au avut loc consultarile cu reprezentantii medicilor de familie, in cadrul carora s-a dezbatut o serie de propuneri ale acestora. Unele propuneri au fost agreate sau au fost eliminate de comun acord, potrivit unui comunicat al CNAS.

Cu aceasta ocazie, seful CNAS a propus o noua intalnire cu reprezentantii medicilor de familie, la care sa participe si reprezentanti ai celorlaltor specialitati medicale, in cadrul careia sa poata fi identificata o arie mai larga de servicii medicale care sa poata fi acordate pacientilor in medicina primara.

Continut educational:

“Trebuie sa gasim solutii pentru a asigura pacientilor un acces cat mai facil la servicii medicale si, acolo unde este posibil, sa le acordam aceste servicii in medicina primara, fara sa ii mai plimbam pe drumuri de la un medic la altul. Bineinteles, trebuie sa identificam metode de simplificare care sa nu afecteze calitatea actului medical. Aceste metode vor aduce, cu siguranta, si economii in sistem, care vor fi utilizate tot pentru pacienti”, a declarat Vasile Ciurchea, potrivit sursei citate.

Dezbaterile vor continua conform calendarului anuntat pe site-ul CNAS.

Etichete: vasile ciurchea, cnas, servicii medicale, asistenta medicala primara, medici de familie, contractul-cadru

a

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Costache: Exista toata deschiderea si procuparea de a dezvolta medicina de familie

Pacientii romani aleg tot mai des serviciile medicale private | Care sunt motivele?

Romanii, printre europenii cu cea mai scazuta rata de vaccinare antigripala din UE

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat