Ciuca: Reducem cheltuielile care nu sunt necesare, nu ne atingem de serviciile medicale

26/04/2023
Ciuca: Reducem cheltuielile care nu sunt necesare, nu ne atingem de serviciile medicale

Ciuca: Reducem cheltuielile care nu sunt necesare, nu ne atingem de serviciile medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciuca-reducem-cheltuielile-care-nu-sunt-necesare-nu-ne-atingem-de-serviciile-medicale/

Prin masurile de reducere a cheltuielilor publice se va asigura stabilitatea bugetara si banii necesari pentru indeplinirea obiectivelor programului de guvernare, a declarat premierul Nicolae Ciuca. El a subliniat ca nu vor fi afectate serviciile medicale, educatia si veniturile salariatilor, ci se are in vedere reducerea cheltuielilor cu bunuri si servicii, autoturisme, mobilier.

“Au fost adresate o serie de intrebari in vederea clarificarii aspectelor firesti si chiar le consider foarte firesti legate de acele discutii privind cheltuielile publice. Cu toata responsabilitatea, asa cum am facut-o si anul trecut cand am avut de gestionat un an foarte greu, la fel si anul acesta nu facem altceva decat sa luam acele masuri prin care sa asiguram stabilitatea bugetara si sa ne asiguram ca avem banii necesari pentru indeplinirea obiectivelor conform programului de guvernare”, a afirmat Nicolae Ciuca, potrivit Agerpres.
El a spus ca in continuare trebuie luate masuri pentru asigurarea stabilitatii bugetare si asigurarea investitiilor.

“Ca atare, consider ca este absolut necesar si responsabil sa comunicam tuturor cetatenilor ca prin aceste masuri nu facem altceva decat sa reducem si sa amanam acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare. Am facut specificatiile necesare legate de domeniu si anume: bunuri si servicii, autoturisme, mobilier si alte cheltuieli care trebuie foarte bine gestionate, fara a ne atinge de serviciile medicale, de educatie, fara a ne atinge de reducerea veniturilor salariatilor si asta doresc sa fie cat se poate de clar inteles de catre toata lumea”, a adaugat premierul.

Potrivit sursei citate, Ciuca a aratat ca este nevoie de acest echilibru si in anul 2023.

“Cifrele pe care le avem astazi pe masa legate de anul 2022 ne demonstreaza ca au fost masuri care ne-au asigurat cresterea economica, ne-au asigurat stabilitatea, au facut ca Romania sa fie cea mai stabila tara din regiune si ne creeaza perspectivele pentru a avea incredere ca in continuare putem sa mizam pe crestere economica si sa asiguram indeplinirea obiectivelor din programul de guvernare”, a adaugat premierul.

Etichete: nicolae ciuca, reducerea cheltuielilor, servicii medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: