Ciuca: Planul National de Lupta impotriva Cancerului – o schimbare de paradigma

30/05/2022
Ciuca: Planul National de Lupta impotriva Cancerului – o schimbare de paradigma

Ciuca: Planul National de Lupta impotriva Cancerului – o schimbare de paradigma

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciuca-planul-national-de-lupta-impotriva-cancerului-o-schimbare-de-paradigma/

Implementarea Planului National de Lupta impotriva Cancerului va insemna o schimbare de paradigma, de la schemele de tratament uneori rigide spre o medicina personalizata, a precizat premierul Nicolae Ciuca. El a dat asigurari ca acesta va fi operationalizat.

“Pentru mine, in calitate de prim-ministru al Guvernului Romaniei, speranta este reprezentata de punerea in aplicare a Planului National de Lupta impotriva Cancerului, realizat sub patronajul Administratiei Prezidentiale, cu experti din Ministerul Sanatatii, cu reprezentanti ai societatii civile si cu pacienti oncologici, acestia din urma simtind pe pielea lor care sunt hibele sistemului si intelegand ce se poate face pentru a fi mai bine. Implementarea planului va insemna o schimbare de paradigma, de la schemele de tratament care sunt uneori destul de rigide spre o medicina personalizata, care presupune o diagnosticare mai precisa si un tratament adaptat nevoilor fiecarui bolnav in parte”, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Potrivit demnitarului, Romania se va alatura tarilor vest europene in ceea ce priveste adoptarea tratamentelor inovatoare mai devreme. Totodata, el a facut referire si la operationalizarea Registrului National al Pacientilor Oncologici.

“In felul acesta va putea fi urmarit traseul fiecarui bolnav, de la momentul diagnosticului pana la momentul in care, speram noi, se va ajunge la o vindecare”, a mai precizat Ciuca. In context, el a adaugat ca va fi corectat si aspectul care tine de o statistica mai clara a supravietuitorilor de cancer.

“In acest moment, nu avem o statistica foarte clara a numarului supravietuitorilor de cancer din Romania si a situatiei in care acestia se afla. Ma voi asigura ca acest lucru va fi corectat”, a aratat Ciuca.

Etichete: planul national de lupta impotriva cancerului, combatere cancer, nicolae ciuca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: