Ciuca: Infrastructura spitaliceasca din Romania are nevoie de dotari la cele mai inalte standarde

25/04/2023
Ciuca: Infrastructura spitaliceasca din Romania are nevoie de dotari la cele mai inalte standarde

Ciuca: Infrastructura spitaliceasca din Romania are nevoie de dotari la cele mai inalte standarde

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciuca-infrastructura-spitaliceasca-din-romania-are-nevoie-de-dotari-la-cele-mai-inalte-standarde/

Infrastructura spitaliceasca din Romania are nevoie de investitii si de dotari la cele mai inalte standarde, este de parere premierul Nicolae Ciuca.

“Infrastructura spitaliceasca din Romania are nevoie de investitii si de dotari la cele mai inalte standarde. Recent, au fost semnate contracte de finantare pentru opt din cele 27 de unitati medicale sau spitale publice care vor fi unele construite, altele renovate si dotate prin finantare consistenta de peste 2 miliarde de euro asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta. Sunt investitii asteptate de noi toti pentru ca cetatenii au nevoie de servicii medicale de calitate si spitale mai sigure”, a declarat premierul Nicolae Ciuca, potrivit Agerpres.

Premierul a efectuat, marti, o vizita de lucru in Iasi, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Sfanta Maria’.

“Mi-am inceput deplasarea la Iasi cu vizita la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Sfanta Maria’, care trateaza anual peste 100.000 de copii, aproximativ 60% din pacientii din intreaga regiune de nord-est a tarii si din Republica Moldova. M-am bucurat sa vad ca amplul proces de reabilitare, modernizare si dotare este aproape de finalizare, iar investitia de aproape 130 de milioane de lei din fonduri europene, prin Programul Operational Regional, va oferi conditii mai bune de tratament copiilor si tinerilor care au nevoie de ingrijiri medicale. Spitalul, care functioneaza deja ca unul regional, va avea un bloc operator nou cu cinci sali de operatii, numarul de paturi de la Unitatea de Primiri Urgente va creste de la cinci la 35”, a mai precizat prim-ministrul Nicolae Ciuca.

Etichete: infrastructura spitaliceasca, investitii spitale, dotari spitale, nicolae ciuca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: