Ciuca: Este responsabilitate noastra sa ne ocupam de accesul la servicii medicale

20/05/2024
Ciuca: Este responsabilitate noastra sa ne ocupam de accesul la servicii medicale

Ciuca: Este responsabilitate noastra sa ne ocupam de accesul la servicii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciuca-este-responsabilitate-noastra-sa-ne-ocupam-de-accesul-la-servicii-medicale/

Presedintele Senatului, Nicolae Ciuca, spune ca politicienii, indiferent din ce partid fac parte, au responsabilitatea sa se ocupe de accesul la servicii medicale performante.

“Cred ca trebuie sa vorbim foarte putin despre ceea ce se intampla astazi, aici, pentru ca de-a lungul anilor s-a vorbit foarte mult. Este un proiect asteptat de foarte multi ani si imi aduc aminte, impreuna cu domnul ministru Rafila, la Guvern, din decembrie 2021 am tot vorbit si am tot randuit in asa fel incat lucrurile sa se intample. Este o responsabilitate a noastra, a tuturor, indiferent de formatiunea politica, sa ne ocupam de tot ceea ce inseamna accesul la servicii medicale performante si lucrul acesta se intampla in primele trei centre universitare, unde, intr-adevar, medicina romaneasca este recunoscuta si facem cu adevarat performanta. Este, de asemenea, un gest de recunoastere fata de truda medicilor din Romania fata de truda profesorilor care pregatesc generatii de viitori medici”, a declarat Nicole Ciuca, prezent la inaugurarea oficiala a lucrarilor de constructie a Spitalului Regional de Urgenta Cluj, potrivit Agerpres.

Spitalul Regional de Urgenta Cluj va avea 849 de paturi pentru ingrijirea pacientilor internati, 19 sali de operatie, 60 de paturi pentru urgente, 70 de camere pentru ingrijiri in ambulatoriu si circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic si tratament (imagistica, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie etc.). Unitatea sanitara va functiona ca spital de urgenta de nivel inalt si va fi organizat, in premiera pe centre de servicii (ex: Centrul de cap si gat, Centrul toracica, Centrul Abdominala, Centrul de medicina interna, Centrul pentru mama si copil, etc) si va utiliza tehnologii medicale avansate. Construirea spitalului va dura patru ani de la semnarea contractului de executie.

Etichete: nicolae ciuca, acces servicii medicale, spitalul regional de urgenta cluj 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: