Citu, despre raspandirea noii tulpini a virusului: Daca pastram masurile restrictive, lucrurile raman la fel

26/01/2021

Citu, despre raspandirea noii tulpini a virusului: Daca pastram masurile restrictive, lucrurile raman la fel

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/citu-despre-raspandirea-noii-tulpini-a-virusului-daca-pastram-masurile-restrictive-lucrurile-raman-la-fel/

Prim ministrul Florin Citu, a precizat ca noua tulpina a virusului SARS-CoV-2, descoperita in Marea Britanie, se pare ca se raspandeste mai repede.

El a fost intrebat daca noul posibil focar cu noua tulpina a coronavirusului ar trebui sa-i ingrijoreze pe romani si daca vor putea fi luate alte masuri restrictive.

“Deocamdata cred ca se face o ancheta in ceea ce priveste aceasta noua tulpina. Da, trebuie sa fim. Repet, daca noi pastram conditiile pe care le-am avut pana acum, simple – masca in spatiul public, dezinfectant, distantare sociala, ati vazut ca acestea au lucrat si au functionat foarte bine pentru Romania. Nu trebuie sa abdicam de la acestea. Intelegem ca aceasta noua tulpina care vine din UK se pare ca se raspandeste mai repede, e adevarat, dar daca porti masca, daca ai distantare sociala si daca folosesti dezinfectant, lucrurile raman la fel. Deci, e vorba cand renuntam la aceste ajutoare in fata pandemiei, atunci se raspandeste mai repede”, a precizat Florin Citu citat de Agerpres.

El a adaugat ca nu crede ca tara noastra poate ajunge la un nou lockdown din cauza noii tulpini a virusului, avand in vedere ca romanii au respectat restictiile impuse.

“In Romania, deocamdata ne uitam pe cifrele noastre. Daca, Doamne fereste, ajungem in aceasta situatie, bineinteles ca vom lua o decizie. Dar eu nu cred. Repet, romanii au respectat si am vazut ca in perioada de sarbatori au respectat aceste restrictii, toata lumea s-a conformat si rezultatele s-au vazut. In continuare, ii incurajez pe toti romanii sa poarte masca in spatiul public, sa avem distantare sociala si veti vedea ca vom putea sa contam in directia aceasta”, a completat premierul potrivit sursei citate.

Franta discuta in aceste zile decizia unui nou lockdown din cauza acestei noi mutatii a virusului.

Etichete: mutatie coronavirus, tulpina coronavirus marea britanie, restrictii pandemie, florin citu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: