Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

26/02/2021

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/citu-am-avut-rezultate-bune-nu-ne-putem-permite-acum-sa-nu-respectam-regulile-si-restrictiile/

Premierul Florin Citu spune ca Romania are o strategie buna de prevenire a infectarilor cu noul coronavirus si nu isi permite nerespectarea regulilor. El a adaugat ca daca numarul de infectari va creste, va trebui ca unele dintre relaxari sa fie luate inapoi.

“Este adevarat, am vazut si eu si pe strada oameni care au inceput sa se relaxeze, sa nu mai poarte masca, ceea ce nu ne putem permite. Am avut pana acum rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile si trebuie sa purtam masca in spatiu public peste tot, distantare sociala, sa ne dezinfectam, toate regulile care au fost pana acum, daca nu vrem sa pierdem ceea ce am castigat, pentru ca, pana la urma, daca va creste numarul de infectari, va trebui sa luam inapoi una dintre relaxari pe care le-am dat in aceasta perioada”, a afirmat Citu, la Parlament, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca exista o strategie clara cand se vor impune restrictii.

“In acest moment se stie foarte clar cand vom lua aceste restrictii. Avem 3 la mie, este un prag. In scoli stim foarte bine ca sunt acele praguri, pe culori, verde, galben… Deja aceste lucruri se stiu si vedem care este evolutia si, in functie de cum evolueaza lucrurile, vom lua si masurile. Dar, repet, depinde de noi, sa nu ajungem acolo. Am muncit foarte mult sa ajungem aici, vrem cu totii o situatie economica buna si sa avem si restaurante deschise si oameni care sa mearga la munte, dar, daca nu purtam masca in spatiu public, daca nu avem distantare sociala, vom merge inapoi”, a mai spus premierul.

Intrebat in legatura cu relaxarile adoptate de alte tari europene, Florin Citu a reamintit ca ‘au fost mai multe planuri in aceste tari, pe care le-au luat inapoi’.

“Noi vrem sa ne asiguram ca, mai intai, vom avea o campanie de vaccinare de succes si, apoi, venim si cu planurile. Stiti foarte bine ca in majoritatea tarilor europene au fost perioade de lockdown, Romania nu a avut deloc, dar eu cred ca strategia pe care noi am adoptat-o a fost buna. (…) Avem o strategie. Haideti sa ne uitam unde este Romania astazi si unde sunt alte tari. Strategia pe care o avem noi astazi si functioneaza este una foarte buna. Ne uitam la numarul de persoane infectate, ne uitam la ce se intampla cu numarul persoanelor de la ATI si ne uitam la numarul de decese, deci mergem in directia corecta. Suntem sub 1.000 (internarile la ATI – n.r.) de cateva saptamani. Eu stiu ca incercam sa gasim lucruri negative de fiecare data, dar in Romania avem doua lucruri care merg ok: campania de vaccinare – nu poate nimeni sa o nege, suntem in primele trei (locuri – n.r.) in Uniunea Europeana. In ceea ce priveste pandemia, din noiembrie am inceput sa tinem lucrurile sub control”, a adaugat Citu potrivit sursei citate.

Premierul a subliniat insa, ca vor fi luate masuri in consecinta in functie de cum vor evolua lucrurile.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: