Citu: Accesul echitabil la sanatate presupune existenta unui sistem sanitar functional, la standardele prezentului

07/04/2021
Citu: Accesul echitabil la sanatate presupune existenta unui sistem sanitar functional, la standardele prezentului

Citu: Accesul echitabil la sanatate presupune existenta unui sistem sanitar functional, la standardele prezentului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/citu-accesul-echitabil-la-sanatate-presupune-existenta-unui-sistem-sanitar-functional-la-standardele-prezentului/

Acces echitabil la sanatate presupune existenta unui sistem sanitar functional, la standardele prezentului, dar si solidaritate si responsabilitate din partea fiecaruia dintre noi, cetateni si reprezentanti ai autoritatilor, deopotriva, transmite Florin Citu, de Ziua Mondiala a Sanatatii. In mesajul sau, demnitarul mai precizeaza ca, de cealalta parte, medicii si intreg personalul sanitar sunt adevaratii eroi ai acestei perioade si le multumim pentru tot efortul pe care-l depun in slujba sanatatii si a vietii.
“Marcam astazi Ziua Mondiala a Sanatatii, consacrata constientizarii unor probleme de sanatate publica prioritare la nivel global in viziunea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Tematica aleasa pentru anul acesta pune accent pe accesul echitabil la servicii de sanatate, obiectiv foarte important mai ales in contextul pandemiei prin care trecem din cauza unui virus care nu tine cont de nivelul de dezvoltare economica. Efortul de a pune capat pandemiei este unul comun, concertat. O singura actiune, un singur om sau o singura tara nu sunt de ajuns sa invinga noul coronavirus.”, scrie in mesajul premierului.

Potrivit acestuia, Romania este atat parte a efortului, cat si printre beneficiarii solidaritatii europene, prin vaccinurile anti-COVID-19 pe care tara noastra le-a primit si va continua sa le primeasca in lunile urmatoare.

Totusi, subliniaza, premierul, “este insa nevoie de noi toti ca sa castigam aceasta lupta, sa facem tot ce tine de fiecare pentru a ne proteja de virus, pentru a-i proteja si pe ceilalti.”

“Suferinta celor care s-au imbolnavit, vietile curmate de virus, dar si costurile economice si sociale de pana acum ale pandemiei sunt argumente suficiente pentru a reflecta asupra solutiilor pe care le avem la indemana pentru a iesi cat mai curand posibil din aceasta criza sanitara. Revenind la tema din acest an a Zilei Mondiale a Sanatatii, accesul echitabil la servicii de sanatate, consider important sa ne mobilizam pentru a reduce presiunea pe care o pun infectarile cu noul coronavirus asupra sistemului sanitar, oferindu-le si pacientilor non-COVID-19 sansa la sanatate.”, mai scrie in mesajul prim-ministrului Florin Citu, transmis de Ziua Mondiala a Sanatatii din acest an.

Etichete: acces echitabil la sanatate, pandemie covid-19, acces servicii medicale, florin citu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: