Circa 100 de pachete de servicii pentru diferite tipuri de cancer, incluse in noul Contract-cadru

23/05/2024
Circa 100 de pachete de servicii pentru diferite tipuri de cancer, incluse in noul Contract-cadru

Circa 100 de pachete de servicii pentru diferite tipuri de cancer, incluse in noul Contract-cadru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/circa-100-de-pachete-de-servicii-pentru-diferite-tipuri-de-cancer-incluse-in-noul-contract-cadru/

In noul Contract-cadru vor fi incluse circa 100 de pachete de servicii pentru diferite tipuri de cancer, potrivit ministrului Alexandru Rafila.

“Vor fi incluse in noul Contract-cadru circa 100 de pachete pentru diferite tipuri de cancer. Important este ca sunt grupate in trei categorii. Este vorba despre diagnosticul pacientilor oncologici, primul pachet de spitalizare de zi, al doilea se refera la pachetul care precizeaza extinderea bolii oncologice si al treilea pachet care evalueaza indicatorii clinico-biologici ai pacientilor oncologici in vederea instituirii unui tratament eficient de catre comisia multidisciplinara care evalueaza acesti pacienti si le stabileste tratamentul”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

Demnitarul a mai spus ca pachetele de servicii vor asigura un acces rapid la serviciile de sanatate si a adaugat ca, in prezent, se regandeste normarea personalului medical astfel incat sa raspunda nevoii de ingrijire a pacientului care este diferita intre diversele tipuri de institutii medicale.

“Normarea personalului in institutiile de prima linie o regandim in momentul de fata impreuna cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii astfel incat aceasta normare sa nu mai fie uniforma, ci sa raspunda unei nevoi de ingrijire a pacientului care este diferita de cele mai multe ori intre diversele tipuri de institutii medicale in functie de complexitatea ingrijirii medicale”, a mai sustinut Rafila.

Etichete: contract-cadru, pachete de servicii medicale, servicii medicale cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: