Ciolacu: O sa venim cu o solutie ca sa impulsionam angajarile in spitalele mari

26/03/2024
Ciolacu: O sa venim cu o solutie ca sa impulsionam angajarile in spitalele mari

Ciolacu: O sa venim cu o solutie ca sa impulsionam angajarile in spitalele mari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolacu-o-sa-venim-cu-o-solutie-ca-sa-impulsionam-angajarile-in-spitalele-mari/

Masurile luate de Guvern permit, in prezent, angajarea de personal medical in spitale fara sa existe obligativitatea unui memorandum, a precizat Marcel Ciolacu. El a subliniat ca, in continuare, se are in vedere gasirea unei solutii pentru a impulsiona angajarile in spitalele mari.

“Stiti foarte bine ca am deblocat posturile din invatamant si din sanatate. Nu mai exista obligativitatea unui memorandum in cazul in care cineva iese la pensie sau renunta, isi da demisia. Automat, managerii pot sa faca angajari. La sistemul de urgenta nu exista nicio restrictie, la fel si la ATI. Acum, dupa discutiile avute cu domnul ministru, o sa mergem si pe institutiile mari spitalicesti. Sunt programele nationale, sunt si ONG-urile, ‘Salvati Copiii’, ‘Caravana cu medici’, unde se incearca sa se mearga cu actul medical, cu preventia, cu controalele medicale in zona rurala, dar trebuie sa recunoastem ca sunt cateva institutii de elita, spitalicesti, cum e Spitalul Universitar, cum este Institutul Fundeni, acolo se salveaza vietile, acolo intra pacientii aproape fara speranta si pleaca pe picioare. Acolo, am discutat cu domnul ministru, si o sa venim cu o solutie ca sa impulsionam cumva angajarile. Acei oameni, cateodata, nu mai au timp, nici daca au libere nu mai au timp sa le ia”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, el a explicat ca solutia va tine cont si de eventuala modificare a unui ordin al ministrului Sanatatii, emis pe vremea cand la sefia ministerului se afla Eugen Nicolaescu, care elimina distinctiile intre medicii de diferite specialitati.

Etichete: angajari spitalele mari, posturi spitale, ciolacu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: