Ciolacu, despre revendicarile Sanitas: Masurile trebuie etapizate in functie de urgenta si de resurse

18/01/2024
Ciolacu, despre revendicarile Sanitas: Masurile trebuie etapizate in functie de urgenta si de resurse

Ciolacu, despre revendicarile Sanitas: Masurile trebuie etapizate in functie de urgenta si de resurse

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolacu-despre-revendicarile-sanitas-masurile-trebuie-etapizate-in-functie-de-urgenta-si-de-resurse/

Revendicarile din sistemul de sanatate vor fi analizate de o echipa de lucru formata din reprezentanti Sanitas si experti din Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii, transmite Guvernul, intr-un comunicat de presa.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, au raspuns invitatiei de a participa la Consiliul National al Federatiei Sanitas, prilej cu care au discutat despre revendicarile personalului din sistemul de sanatate.

In urma acestei discutii, s-a decis crearea unei echipe de lucru din care sa faca parte reprezentanti ai Federatiei Sanitas si experti din Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii, cu scopul de a analiza in detaliu problemele specifice fiecarui sector sanitar si fiecarei categorii profesionale din domeniul sanatatii, reprezentantii Sanitas apreciind in acest context deschiderea premierului Marcel Ciolacu pentru gasirea solutiilor adecvate.

“Vrem sa mentinem un dialog onest si aplicat pentru fiecare problema semnalata, pentru a asigura resursele de personal si finantare de care sanatatea are nevoie, dar pentru a fi eficiente, masurile trebuie sa fie etapizate in functie de urgenta si de resursele pe care le avem la dispozitie. Sistemul medical si sanitar din Romania trebuie sa ajunga la parametrii optimi si sa raspunda nevoilor si asteptarilor romanilor. Din pacate, deficientele acumulate in ani de zile nu pot fi corectate dintr-o data. Cu un plan precum PNRR, cu acces la finantari de la Banca Europeana de Investitii, Romania are o sansa unica de a redresa inclusiv sistemul medical, dar si de a-l pune pe un traseu normal care sa nu mai poata fi deraiat. Dialogul permanent este solutia pentru ca problemele sa fie corectate cat mai devreme”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Etichete: revendicari sanitas, masuri sanatate, ciolacu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: