Cinci transplanturi renale in sapte zile, la Spitalul ‘Dr. C.I Parhon’ din Iasi

08/04/2022
Cinci transplanturi renale in sapte zile, la Spitalul ‘Dr. C.I Parhon’ din Iasi

Cinci transplanturi renale in sapte zile, la Spitalul ‘Dr. C.I Parhon’ din Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cinci-transplanturi-renale-in-sapte-zile-la-spitalul-dr-c-i-parhon-din-iasi/

Medicii de la Spitalul ‘Dr. C.I Parhon’ din Iasi au facut cinci transplanturi de rinichi in sapte zile.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, in primele trei luni si jumatate ale acestui an au fost realizate 20 de transplanturi renale. In 2021, pe toata durata anului, s-au facut in total 32 de astfel de interventii.

“Sunt cinci pacienti in sapte zile transplantati, patru de la donatori aflati in moarte cerebrala, in urma prelevarilor de organe facute la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Unul dintre primitori este din Galati, are 51 de ani, facea dializa de 3 ani de zile la Galati, este cunoscut cu diabet zaharat de tip 1. Aceasta este o boala care se poate complica cu nefropatie diabetica si este principala cauza care duce la insuficienta renala”, a declarat conf.dr. Ionut Nistor, medic primar nefrolog, purtatorul de cuvant al institutiei medicale, conform Agerpres.

Beneficiarii transplanturilor sunt din toata zona Moldovei: Botosani, Iasi, Bacau si Galati.

“Multumim familiilor care au inteles importanta actului de donare si care, prin gestul lor, au modificat major viata pacientilor de pe lista de asteptare. Le multumim colegilor care s-au mobilizat si au reusit sa faca acest maraton de interventii chirurgicale in sapte zile, participand atat la partea de interventie propriu-zisa de transplantare, cat si de recoltare, fiind o activitate care a implicat toate departamentele spitalului”, a mai precizat conf.dr. Ionut Nistor, potrivit sursei citate.

De la inceputul activitatii centrului de transplant renal la Spitalul ‘Dr. C.I. Parhon’ din Iasi sunt 350 de pacienti operati.

 

Etichete: transplanturi renale, transplant de rinichi, Spitalul ‘Dr. C.I. Parhon’ din Iasi

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: