Cimpeanu: In scoli avem cea mai numeroasa categorie socio-profesionala vaccinata

17/01/2022

Cimpeanu: In scoli avem cea mai numeroasa categorie socio-profesionala vaccinata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cimpeanu-in-scoli-avem-cea-mai-numeroasa-categorie-socio-profesionala-vaccinata/

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca nu a sustinut niciodata vaccinarea obligatorie, dar ca a pledat pentru necesitatea acesteia, mai ales in contextul dat de primele variante ale SARS-CoV-2.

”Nu am sustinut niciodata vaccinarea obligatorie. Vaccinarea trebuie sa fie un gest voluntar. Vaccinarea, pe de o parte, este o problema de sanatate individuala, pe de alta parte este o problema de sanatate publica. Am sustinut tot timpul importanta si necesitatea vaccinarii, in contextul, mai ales, dat de primele variante ale acestui virus SARS-CoV-2. De altfel, am sustinut introducerea ratei de vaccinare in randul personalului din invatamant drept criteriu pentru functionarea scolilor. In data de 5 noiembrie am introdus acest lucru”, a declarat Cimpeanu, Prima Tv, citat si de Agerpres.

El a adaugat ca vaccinarea trebuie sa ramana o decizie individuala, luata cu responsabilitate si la fel si testarea.

“In scoli rata de vaccinare este dubla fata de media nationala. In scoli avem cea mai numeroasa categorie socio-profesionala vaccinata. Avem mult peste 200.000 de angajati vaccinati. Nu cred ca mai exista vreun alt sistem in Romania care sa spuna ca are 2.838 de unitati unde vaccinarea este 100%. Introducerea criteriului rata de vaccinare pentru a functiona a fost o decizie corecta care a stimulat vaccinarea. Acum, schimbandu-se contextul, e nevoie de o alta abordare. De aceea s-a schimbat modul de functionare a scolilor, in functie de alte criterii”, a mai precizat Campeanu, potrivit surselor citate.

Etichete: vaccinarea in scoli, vaccinare in sistemul de invatamant, sorin cimpeanu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: